Stortjuv härjade i Halland – döms till fängelse

Foto: Johan Olsson

Under en månads tid hann mannen med sju stölder och ett stöldförsök. Nu har han dömts vid Halmsta tingsrätt till fängelse.

delningar

Mannens stöldturné började den 18 februari 2017 då han stal choklad till ett värde om 21 500 kronor från en matbutik i Sollentuna. Några dagar senare hade han begett sig söderut. Under de kommande veckorna stal han från butiker i Vellinge, Staffanstorp och Malmö.

Han begav sig sedan till Halland där han den 13 mars slog till på Ica Maxi i Kungsbacka. Där stal han hudvårdsprodukter till ett värde om 39 300 kronor.

Den 16 mars var han i Falkenberg där han också stal hudvårdsprodukter, den här gången från Ica Kvantum och till ett värde om cirka 11 700. Slutligen stal han datorspel från Ica Maxi i Halmstad till ett värde om cirka 20 800 kronor.

Under en knapp månads tid hann mannen med sammanlagt sju stölder och ett stöldförsök. Det sammanlagda värdet på stöldgodset uppgår till cirka 120 000 kronor. Mannen har erkänt brotten men påstått att han tvingats att begå stölderna av personer som hotat honom och hans familj med våld.

Tingsrätten finner inga bevis för det påståendet och menar vidare att även om så var fallet skulle det inte frita honom från ansvar. Mannen döms till ett års fängelse. Han döms också till utvisning och förbjuds att återvända till Sverige innan år 2024.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar