Laddar

Storstjärnan lämnar HBTK: ”Ett tufft beslut”

24Halmstad träffade stjärnan under VM–förberedelserna i Halmstad Arena.

delningar

Halmstad BTK:s stjärna och nyckelspelare Mattias Karlsson lämnar klubben efter säsongen, för att gå tillbaka till franska AS Pontoise-Cergy, där han har spelat tidigare.

24Halmstad var på plats när Karlsson tillsammans med delar av landslaget förberedde sig i Halmstad Arena inför det stundande Världsmästerskapet på samma plats.

– Det känns bra. Det blev klart lite på gränsen till sent, men det är skönt att allting är klart innan VM, och att man vet vad som väntar till nästa säsong.

Spelade det in i ditt beslut att du spelat för dem tidigare? – Ja, absolut. Jag trivdes bra när jag var där senast, och känner de flesta i klubben, så det är skönt att komma tillbaka till ett ställe där man har varit.

Var det ett svårt beslut att välja bort Halmstad? – Absolut. Det tog ganska många månader innan jag fick koll på exakt vad jag ville göra. Det var ett tufft beslut, men det känns väldigt bra, och jag är glad att beslutet är taget.

Förutom spel i AS Pontoise-Cergy, kommer Mattias Karlsson även att spela i den indiska ligan, som pågår i tre veckor under sommaren.

– Det blir verkligen spännande. Skönt att det är tre veckor i rad så blir det inte så mycket resor, utan jag får hänga i Indien under den tiden, säger Karlsson.

Ulf ”Tickan” Carlsson är tränare till Mattias Karlsson både i landslaget och klubblaget, och tycker att det är tråkigt att tappa sin bästa spelare.

– Det är inte roligt naturligtvis. För oss i Halmstad så är det ju en jätteviktig spelare, en färgklick att ha i laget. Men det är ett tapp för hela ligan, då vi har för få riktiga stjärnor, och stora namn. Så därför är det tråkigt att han försvinner, säger ”Tickan” till 24Halmstad.

 

Full koncentration. Foto: Mattias Olsson.

Men det återstår fortfarande en hel del för Mattias Karlsson innan han lämnar Halmstad, först med VM på hemmaplan och sedan avslutningen på SM–slutspelet.

Jag antar att du vill avsluta med SM–guld? – Det vore kul, men det är en tuff semifinal. Söderhamn har varit bra hela året och vi hade två matcher som har slutat 3–3 i grundserien, så det kommer att bli en tuff fight.

Närmast väntar ju VM, hur känns det inför mästerskapet? – Det känns väldigt bra. Det är kul att det närmar sig. Det har varit ett stort mål väldigt länge.

Du har ju avancerat upp till 20 plats på Världsrankingen, så formen verkar god? – Det är min högsta placering någonsin, så det är perfekt inför VM att ha gjort väldigt bra tävlingar under mars.