Storkedjans jättesatsning – brygger öl på julfavorit

Foto: Willys/Pressbild/Mostphotos

En av julfavoriterna, eller vardagsfavoriten på matbordet, är en del av livsmedelsbutikens nya satsning.

delningar

Är du en av dem som tvingades slänga mat efter fjolårets julbord? Då var du inte ensam. Enligt en färsk Sifo-undersökning på uppdrag av Willys slängde var fjärde svensk rester från julbordet i fjol. Det har nu Willys fått till att tänka om, som nu lanserar en julöl i en helt ny tappning.

Ölen, eller "Bröl" som den kallas, är bryggd på överblivet bröd. 30 procent av malten som normalt sett används för att brygga ölet har ersatts av överblivet bröd från en av Willys brödleverantörer. Bryggningen av den mörka ölen står mikrobryggeriet Qvänum Mat & Malt för.

- Det här är ett av flera steg i vårt arbete att belysa matsvinnet, säger Johanna Eurén, kommunikationschef på Willys. Vi kan alla göra mer för att tillvarata mat i stället för att slänga den, det är egentligen bara fantasin som sätter gränser.

Och visst har Johanna Eurén rätt i när den här satsningen är ett led i Willys arbete för att belysa matsvinnet. För cirka 100 kilo bröd klarar sig ifrån soptunnan på en bryggning av 1000 liter öl.

Känner man sig manad till att testa sig på en ny sorts öl, eller vill bidra som en "god" konsument. Då finns "Bröl" till försäljning i 20 utvalda Willysbutiker. En av dem är Flygstaden i Halmstad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar