Laddar

Stora sammanslagningen klar: ”Spännande beslut”

Då ska sammanslagningen vara klar.

delningar

24Halmstad har tidigare skrivit om en sammanslagning mellan Halmstads näringslivs AB och Destination Halmstad. Under tisdagen fattade också kommunfullmäktige beslutet som gjorde att fusionen mellan de båda bolagen nu definitivt blir av.

– Ett spännande beslut. Det känns positivt, säger Håkan Strömqvist, näringslivsutvecklare och etableringsansvarig på Halmstads näringslivs AB, till 24Halmstad.

 

Håkan Strömqvist. Foto: Mattias Olsson.

– Sammantaget ska det innebära en förstärkning av näringslivet. Beslutet innebär att vi kopplar frågorna om ett bättre företagsklimat till kommunstyrelsen och till kommunledningen. Det ska ge ännu bättre förutsättningar för företagsklimatet i Halmstad, säger Carl–Fredrik Graf (M) till 24Halmstad.

 

Carl–Fredrik Graf. Foto: Mattias Olsson.

De anställda ska inte behöva oroa sig för nedskärningar i och med sammanslagningen? – Det tycker jag inte. Detta ska betraktas som en satsning på, och en förstärkning av, näringslivsarbetet. Vi tror att detta är en bra förändring, säger Graf och fortsätter:

– Näringslivsfrågorna kommer ta större plats i kommunstyrelsen, vilket också är meningen med detta.

Sammanslagningen av de två bolagen är tänkt att ske någon gång under hösten 2018.

Vad väntar härnäst, nu när beslutet är fattat? – Nästa steg blir att ta fram ett nytt ägardirektiv till det nya bolaget och precisera organisationen. Det arbetet tar fart nu när beslutet är fattat.

Är det klart med något namn till det nya bolaget? – Inget namn är klart  just nu, säger Carl–Fredrik Graf.

Relaterade artiklar