Laddar

Stor polisinsats vid E6 under natten: "Ganska skrämmande resultat"

Genrebild. - Foto: Mostphotos

Under fem timmar kontrollerades hundratals fordon vid E6:an. Flera personer är nu misstänkta för brott.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under natten till onsdagen har en stor trafikinsats genomförts vid Snapparp söder om Halmstad. Genom att stänga av E6:an i båda färdriktningarna leddes trafiken av vid trafikplats Snapparp där fordonen kunde kontrolleras. Insatsen pågick i fem timmar och sammanlagt 785 fordon kontrollerades.

Syftet med insatsen är att förebygga brott genom att kontrollera en stor mängd fordon på en tid och plats som vanligtvis inte förväntas. Insatsen har också koppling till den nationella trafiksäkerhetsstrategin och polisområdets inbrottssatsning.

– Man brukar göra insatser några gånger om året. Några gånger gånger på våren och några på hösten, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i Region väst.

Under natten har bland annat ett antal olovlig körningar, narkotikabrott och brott mot knivlagen rapporterats. Även ett fall av brott mot vapenlagen upptäcktes samt att en efterlyst person anträffades.

Tre personer greps dessutom misstänkta för stöld alternativt häleri. Detta då de färdades med ett 20-tal jackor, cirka tio byxor och tre störsändare i bilen. Under insatsen kontrollerades också 84 personer av Kronofogden.

– Man kan tycka att det är ett ganska skrämmande resultat. Det är inte så konstigt kanske att vi har mycket trafikolyckor och dödsolyckor med tanke på vad utfallet blev här, med många alkoholpåverkade, narkotikapåverkade och folk som saknar körkort, säger Thomas Fuxborg.

Insatsen bedrevs av polisen tillsammans med andra aktörer som Försäkringskassan, Kronofogden, Tullverket och NCC. Totalt medverkade cirka 80 personer i insatsen.

Relaterade artiklar