I samarbete med annonsör

Stor efterfrågan på elbilar – hos Hedin Bil

Intresset för elbilar har ökat lavinartat. Nya Kia E-Niro har precis kommit till Hedin Bil i Halmstad och intressenterna står i kö.

delningar

Allt fler väljer det hållbara alternativet och köper en laddbar elbil, Hybrid eller laddhybrid. Statistik från Bil Sweden visar att uppgången på nyregistrerade bilar av typerna gått upp med 51,7 procent i år jämfört med 2017.

Hos Hedin Bil i Halmstad märker man av intresseökningen och kunderna står numera i kö för att få lägga vantarna på en elbil. Kötiden är idag tre månader för nya Kia E-Niro.

– Trenden för elbilar går spikrakt uppåt och den kommer att gå fortsatt rakt upp. Även om inte alla kommer in och köper, så snackas det mycket om det och folk är måna om att skaffa kunskap om bilarna både hos återförsäljare och på nätet, säger Andreas Jonsson, Försäljningschef på Hedin Bil.

Tidigare har Nissan Leaf gått väldigt bra och nu har den fått sällskap av Kias senaste elbil som lanseras den 25 december. Kia E-Niro får beröm beröm för både bagageutrymme och design.

– Batteriet ligger i botten och därför har Kia lyckats göra en elbil med bra bagage. Den är både rymlig och snygg och just SUV-modellen är den kategorin av bilar som intresset ökar mest för i Sverige. Sen är det en helt unik körupplevelse och den är helt tyst, säger Andreas Jonsson.

Den som går i tankar på att skaffa en elbil rekommenderas att först komma och provköra den hos Hedin Bil för att få en känsla av hur den är att köra. På Hedin Bil – Bilvaruhuset i Halmstad kan man stoltsera med Halmstads största utbud av elbilar, utbudet för tillfället består av Nissan Leaf, Renault ZOE, Renault Twizy, KIA E-Niro, KIA Niro Plug in, KIA Niro Hybrid, KIA Optima Plug in, KIA Soul EV och många fler beräknas lanseras under 2019.

– Har man inte kört en elbil innan så är det något helt nytt. Så fort du touchar gaspedalen så svarar den direkt. Det är en annorlunda känsla och en annan typ av körupplevelse. Det är även en tystare upplevelse i och med elmotorn.

Ett annat alternativ som har blivit väldigt populärt är att privat-leasa en elbil. Alternativet är fördelaktigt och kunden vet sin månadskostnad i och med att bränslekostnaden nästintill är lika med noll. Mer information om hur du privat-leasar en elbil hittar du på Carplus.se

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.