Stjärnan visar upp sig på hemmaplan

Flixiekim kommer till Folkets rum i slutet av månaden. Foto: Wilhelm Nilsson/Skärmdump/Youtube

Har över 15 000 prenumeranter på sin kanal – nu kan du träffa honom.

delningar

 Har du hört talas om Kim Klasson? Om inte, kanske du känner till Flixiekim? Det är Kims pseudonym på Youtube, där han mer eller mindre är en stjärna, med sina 16 000 prenumeranter, och har åtta miljoner visningar på sina videos. I videoklippen delar stjärnan med sig av sitt spelande i onlinespelet, Star Stable – ett spel med fokus på hästar.

Halmstadbon gästar nu Hästfest den 25 augusti, då en heldag arrangeras för hästtokiga på Folkets rum. Där kommer fanatiker få chansen att få både tips och tricks på hur de ska bli en bättre "gamer", i Star Stable.

Vilka tips kan du dela med dig av till Halmstadborna?

– Jag kommer att ge lite tips på hur man blir bättre på tävlingsbanorna. Dessutom kommer jag också gå igenom vilka kläderna som man har på sin spelare. Vissa kläder ger bättre resultat än andra, förklarar Flixiekim.

Är man inget fan av datorspelet, finns andra aktiviteter att hoppa emellan. Däribland kan den som vill vara med på workshops med fokus på knapphästridning, träffa Helena Dahlberg – som givit ut boken "Ödesryttarna: Jorvik Kallar", samt spana in konstprojektet Close, som handlar om relationen mellan människa och häst.

– Vi ville gärna avsluta projektet med ett festligt författarbesök. Vi har tidigare kopplat ihop böcker och idrott i projektet HBK hjärta läsning och nu är det hästidrottens och gamingvärldens tur att bli inbjuden till läsningens och kulturens värld. Att den spännande Star Stable-världen också finns som bok tyckte vi var perfekt att uppmärksamma och resultatet blev denna hästfest, säger Christina Henriksson, kulturproducent, i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar