Stjärnan klar för spel – enbart i Champions League: ”Känns jättekul”

Klar för spel i ryska storklubben.

delningar

Volleybollstjärnan Marcus Nilsson, som varit klubblös under en stor del av säsongen, har nu gjort klart med ett nytt lag, nämligen Lokomotiv Novosibirsk från Ryssland.

Lokomotiv Novosibirsk är dock inte något okänt lag för Nilsson. Det var nämligen med dem som han vann Champions League 2013.

Nilsson kommer enbart att spela med klubben i Champions League och inte i ligan. En lösning klubben använder sig av då en av lagets nya spelare inte får spela i Champions League under säsongen. Att Nilsson enbart spelar i Champions League och inte i ligan beror på att transferfönstret i ligan stängdes den sista januari.

På söndag ansluter Marcus Nilsson till sitt nygamla lag.

– Det känns jättekul. Roligt att få komma till just det här laget och att spela i Champions League, det är ju det största man kan spela inom klubbvolleyboll. Och jag har en bra relation och historik med Lokomotiv Novosibirsk, säger Marcus Nilsson till 24Halmstad.

Hur länge Nilsson kommer att spela i klubben beror helt enkelt på hur det går i turneringen. Skulle laget åka ut snabbt i slutspelet skulle Nilsson kunna vara tillbaka i Sverige om ungefär fyra veckor, men om laget når hela vägen till Final Four så kommer vistelsen i Ryssland att vara fram till den 13–14 maj.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar