Laddar

Stenhårt test för Drott – mot gammal bekant

Kvällens match blir inte lätt.

delningar

Ikväll 19.15 är det avkast i Anderstorp Sporthall. Drott har visat gryende storform på senare tid då man efter segern senast mot Warta har tagitpoäng i fem av de sex senaste matcherna

– Efter lördagens segermatch mot Warta har vi tränat fys och gnuggat vidare på taktiska detaljer inför mötet med ASK. Det flesta verkar vara uttagningsbara vilket känns bra för mig som fysio, säger Markus Bartholdsson i tränarteamet.

En stor del av framgångsreceptet tillskrivs gruppens sammanhållning.

– Ja, gruppen är bra att jobba med och vi har successivt fått gruppen mer delaktig i hur vi skall spela och hjälpa varandra. Det handlar mycket om en förbättrad kommunikation, säger Micke Mattsson.

Det är dock alltjämt hemmalaget som är de klara favoriterna i kvällens kamp. Och laget siktar högt.

– Anderstorp är såklart skyhöga favoriter. Det är en imponerande och välskött förening. Vi är inte i närheten av den erfarenhet deras spelare har, den storlek som spelarna har och inte minst den budget som Anderstorp har.

– Deras mål är att gå upp i Allsvenskan, vårt mål är att hänga kvar i Div 1. Möjligen kan de bli lite rädda att förlora mot ett bottenlag som oss, vilket skulle kunna få dem att spänna sig en smula, säger Perka Pettersson.

Kvällens match kommer dessutom att bjuda på ett kärt återseende då Daniel Lövgren, tidigare tränare, spelare tillika guldhjälte från 2013, numera leder Anderstorp.

– Vi har studerat hur Anderstorp spelar och har mött dem två gånger. Vi känner oss pålästa och tror inte att de kommer överraska oss. Å andra sidan kan ju deras tränare David Lövgren säga precis samma sak. I förra matchen spelade de 6-0 i första halvlek och blev totalt överkörda av Kristianstad, men i andra halvlek spelade de ett offensivt försvar och den halvleken vann de.

– Så vi har fått träna på att möta både och. Det blir lite schack detta och det är tjusningen med vår sport, menar Claes Andersson.

 

Drotts trupp mot Anderstorp:

Andreas Holmén, Pontus Söderberg ———————————————— Daniel Hagström, Dennis Souraniemi ———————————————— Teodor Simonsson, Gustav Jönne, Rasmus Abrahamsson ———————————————— Martin Bystedt, Oscar Ljunggren ———————————————– Anton Andersson, Johan Larssson, Markus Källström, Lukas Andersson-Mänikkö, Calle Almander

Relaterade artiklar