Laddar

Ständig förnyelse i butiken med gamla anor

Här får den trogna kundkretsen ständig tillgång till nya produkter.

delningar

Exakt hur länge te- och kaffebutiken Köpmansgården har funnits är lite oklart. I åtta år har dock Anna Malmström varit butikens ägare, och tillsammans med kollegorna Ann JohanssonJohanna Blomfeldt och Bodil Kull ser hon till att Halmstadborna får vad de hoppas på i te- och kaffeväg.

Butiken har flyttat några gånger, men på Klammerdammsgatan, där den ligger i dag, har den legat i ungefär 30 år. Innan dess har den även legat på Brogatan och ännu tidigare på Köpmansgatan, därav namnet.

– Vi tror att den öppnade på 60-talet någon gång, för vi har haft kunder som berättat att de handlat här sedan dess, säger Ann Johansson.

Men trots att Köpmansgården har ett antal år på nacken är vikten av förnyelse ingenting som underskattas. Snarare tvärtom. Tack vare internet är kunderna kunnigare än någonsin, och personalen ser därför till att ständigt uppdatera och utvärdera butikens utbud.

– V gör egna blandningar som inte hittas någon annanstans. Det mesta vi har är våra egna blandningar, säger Anna Malmström.

Enligt henne är det kollegorna och kunderna som är det bästa med jobbet och det är viktigt att butiken känns genuin och personlig. Relationen till kunderna är nära och tack vare ett bonussystem har Anna Malmström lärt sig många kunders namn – och har dessutom koll på vad för tesorter de tidigare köpt.

Relaterade artiklar