Laddar

Städerskans fräcka kupp – stal för hundratusentals kronor

Kvinnan passade på att stjäla smycken och klockor när hon städade i olika bostäder.

delningar

I slutet av juni 2015 tog en kvinna kontakt med en dam i 80-årsåldern i Halmstad och erbjöd henne städhjälp. Den äldre kvinnan ska ha tackat ja och de båda kom muntligt överens om att kvinnan skulle komma och städa hos henne med jämna mellanrum.

Flera månader senare, i december samma år, polisanmälde den äldre kvinnan att hon saknade flera saker från de två bostäder som hon äger. Bland annat ska det ha försvunnit klockor, smycken, bestick och en väska till ett värde av cirka 381 000 kronor.

Polis fattade misstankar mot kvinnan som städade hos henne och i samma veva uppdagades det att även andra personer som haft kvinnan på besök blivit bestulna. Sammanlagt rör det sig om fyra bostäder som det försvunnit värdefulla saker från.

Flera av de försvunna smyckena har anträffats hos pantbanker sedan kvinnan pantsatt dem. Det har kvinnan förklarat med att hon handlar med guld utan att närmare kontrollera ursprunget.

Tingsrätten anser det vara styrkt att kvinnan, som är i 55-årsåldern, har begått stölderna och hon döms nu vid Halmstads tingsrätt för flera brott. Totalt rör det sig om tre fall av grov stöld, ett fall av stöld samt 14 fall av bedrägeri. Straffet för kvinnan blir ett år och sex månaders fängelse.

 

Relaterade artiklar