Laddar

Förskola serverade fläskkött av misstag: ”Djupt förtvivlad och sårad”

En förälder är mycket upprörd över hur hans barn kunde få i sig fel sorts mat. "Min religion är starkt emot griskött".

delningar

En förskola i Halmstad har serverat felaktig mat till elever, då fläskkött serverades till elever som inte skall äta det, rapporterar P4 Halland. Förskolan hade nyligen beslutat att inte alls servera fläskkött men på grund av ett missförstånd med en annan förskola där maten tillagas och förpackas.

– Det är allvarligt utifrån den aspekten att man har tagit fel, så där behöver vi göra en handlingsplan. Men utifrån sjukdomsbild så kommer ingen att bli sjuk av att man har fått i sig fläskkött, säger Joakim Lindh, verksamhetschef på måltidsservice i Halmstad kommun.

Många föräldrar har blivit väldigt upprörda och kräver nu åtgärder från skolan, för att förhindra att något liknande skall hända igen.

– Som förälder är jag djupt förtvivlad och sårad. Min religion är starkt emot griskött, vi har aldrig förut ätit griskött och idag har mina barn blivit serverade detta på sin förskola. Vi kräver att de gör en utredning om vem som gjorde detta fel. Visst kan det röra sig om slarv men detta är allvarligt och kan ske igen om man inte gör någonting åt detta. Detta är något som inte bara ska sopas under mattan, säger en förälder till 24Halmstad.

Relaterade artiklar