Laddar

Snart invigs jätteanläggningen

De har redan två bilanläggningar i Halmstad – snart är det dags för invigning av Hedin Bils tredje anläggning. 

delningar

Den nya anläggningen är belägen precis bredvid den befintliga anläggningen i Flygstaden, en av Hedin Bils två nuvarande anläggningar och ska invigas 6 oktober. Givetvis är förberedelserna är i full gång.

– Det går bra, bygget är i slutfasen. Det har varit tight de senaste två veckorna. Det är svårt att få allt i tid men jag var där senaste idag och allt verkar gå enligt plan, säger Filip Klasén, platschef på Hedin Bil i Flygstaden och fortsätter.

– Det är många bitar som ska falla på plats, marknadsföring, VIP-inbjudningar, fixa bra erbjudanden och tusen andra saker, säger Filip Klasén.

På den nya anläggningen är det fem bilmärken som kommer säljas, Renault, Dacia, Nissan, Citroën och Kia.

– Vi får en toppmodern anläggning som är helt anpassad för hur bilmarknaden ser ut idag, exempelvis finns laddstolpar för våra kunder och demobilar och en toppmodern bilverkstad med allt det senaste. Vi har även anpassat oss efter märkenas krav, hur golv och tak ser ut, hur entrén ska se ut, hur stora ytorna det ska vara. De uppdaterar sina krav ungefär vart fjärde år. Anläggningen har försäljning på två plan, säger Filip Klasén.

På det första planet är det enbart nya bilar som säljs, medan hela andra våningen är dedikerad till försäljning av begagnade bilar. De kommer ha plats för ungefär 250 bilar inomhus i den nya anläggningen och ett hundratal i anläggningen bredvid vilket innebär att de kan visa upp runt 350 nya och begagnade bilar inomhus.

Vad händer med den befintliga anläggningen som finns bredvid? Den finns kvar och verksamheten fortsätter som vanligt, dessutom finns en nyhet att vänta.

– På den andra anläggningen (fd. Klasén Bil, reds anm.) som är byggd 2011 kommer vi ha personbilsförsäljning av Fiat, Alfa Romeo, Jeep och Abarth i ena halvan av fastigheten och andra halvan blir ett transportbilscenter där vi kommer saluföra transportbilar från Renault, Dacia, Fiat, Nissan, Citroën och Dodge. Vi kommer ha sex transportbilsmärken och nio personbilsmärken vilket är helt unikt för oss i Halmstad, säger Filip Klasén.

Anläggningen som ligger Stenalyckan vid Eurostop kommer bli en anläggning som säljer Mercedes-Benz, renoveringen av den hallen beräknas vara klar sommaren 2018.