Snart får hemtjänstkunderna handla sina varor online

Hemvårdsnämnden inför e-handel i hemtjänsten i Halmstad.

delningar

Idag handlar hemtjänstpersonalen kundernas dagligvaror. De får en inköpslista av kunden och åker sedan till närmsta butik och handlar med hjälp utav kundens egna pengar. Detta är väldigt tidskrävande för personalen och för kunderna varierar både sortiment och kostnad beroende på vilken deras närmaste butik är.

För att göra inköpet enklare så har nu hemvårdsnämnden bestämt sig för att testa e-handel i Halmstad. Kunden kommer att få lägga sin beställning online via en webbutik. Butikspersonalen plockar sedan ihop varorna som därefter levereras till kunden. Inköpen kommer att faktureras, vilket betyder att personalen inte behöver hantera kundens pengar längre.

– En stor fördel med e-handel är att beställningen av varor görs av kunden och hemtjänstpersonal tillsammans i webbutiken. Det innebär att när man ser och själv kan välja bland utbudet av varor ger det också kunden större delaktighet, valfrihet och kvalitet, säger Ann-Charlott Mankell (M) ordförande i hemvårdsnämnden, i ett pressmeddelande.

E-handeln kommer inte att resultera i några merkostander för kunderna, säger Rose-Marie Henriksson (S), vice ordförande i hemvårdsnämnden, i pressmeddelandet. Hon säger även att det inte kommer att ställas några krav på att kunden behöver en internetuppkoppling eller dator hemma. Tekniken och internetuppkopplingen kommer kommunen att stå för.

Upphandlingarna av en e-handel leverantör kommer att påbörjas under 2019. När det är klart kommer införandet av e-handel att ske successivt med start i ett par olika pilotområden i Halmstad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar