Laddar

Snart dags för premiär: ”Folk har ringt ner oss”

24Halmstad fick en liten smygtitt och pratstund med ägaren.

delningar

På lördag är det äntligen dags. Då invigs den nya nöjesanläggingen på Ken’s Gomidda ute på Flygstaden i Halmstad. 24Halmstad fick en liten smygtitt och en pratstund med ägaren, Ken Karlsson.

– Idén att göra detta är inte min från början utan den kommer från dem som jag köpte Gomidda av. När de byggde restaurangen för sju åren var jag intresserad av att ta över den redan då.

– Maten skall vara det som är i centrum. Visst ska det också vara en lokal där man kan träffas, umgås och ha roligt, men det är först och främst en restaurang.

Tanken var först att sätta in tio bowlingbanor. Men då hade vi inte fått plats med någonting annat, ingen restaurang, ingen krog, ingenting. Dessutom hade vi fått flytta toalettpaket och så vidare vilket hade blivit krångligt med rördragning och sånt.

– Sen var vi nere på Boulebar i Malmö och jag blev helsåld, så jag ville först bara ha boule. Men vi kompromissade med hyresvärden som tyckte att vi skulle göra allt. Så det blev fyra bowlingbanor, sex boulebanor och två multisportsanläggningar.

– När vi tog över det här trodde man att man skulle bli som en parkeringsvakt och bara stå och stirra ut, men vi har jättemycket att göra. Det är allt från catering till lunch och kvällsrestaurang med Ved & Kol.

Trots sin bredd menar Ken att den nya restaurangen dock främst kommer att attrahera en viss typ av besökare, på grund av sitt läge.

– Vi kommer inte bli stället du glider inom eftersom vi ligger en bit utanför stan. Men vi riktar in oss mot kompisgäng, familjer och större sällskap.

Gomidda i sin nya skepnad har ännu inte öppnat, men redan nu har man tagit emot bokningar.

– Redan nu fått in en bokning där hela stället ska göras om till en rockabilly-festival, i maj.

Kommer det vara fler sådana event eller är det en engångsföreteelse? – Vi säger inte nej till någon. Regler och förordningar måste följas. Vi har ju tillstånd för restaurangverksamhet men inte för att ha någon danslokal liksom. Men så länge det görs inom ramen för tillstånden är det bara att köra på. Vi är öppna för alla, lokalerna ska användas och det kommer vi göra.

– Vi vill att folk ska hänga här. Vi har inrett så att ett större sällskap ska kunna ta en bana för kvällen och så är det det man gör. Man kan hänga där och bli serverad mat och dricka, på banorna.

Till helgen, eller närmare bestämt på lördag, är det dags för premiär. Och efterfrågan har varit stor.

– Jag vet inte riktigt hur det ser ut för restaurangen, men vad gäller bowling, boule och multisporten så är det bokat från klockan tolv på lördag.

Hur känns det är en sådan efterfrågan? – Det har varit ett jäkla drag om det. Det har verkligen varit så att folk ringt ner oss lite.

Restaurangen står i det närmaste klar, men ändå menar Ken att det finns mycket att göra. Menyer ska tryckas, provdukningar göras. Listan kan göras lång.

– Färgen har ju knappt torkat, det är verkligen helt nytt, även som koncept. Tittar man på konkurrenterna O’Learys inne i stan så har de ju ett färdigt koncept redan från början. Jag har varit på restauranger tidigare där det i princip varit en byggarbetsplats bara dagar innan öppning.

På tal om tidigare ställen, berätta mer om dig själv? – Jag har jobbat med restaurang i hela mitt liv. Vi startade Torntorget, som heter det nu igen. Sedan startade vi även Fisketorget, som heter Tillsammans nu, samt La Playa nere på stranden. Sen de senaste sex-sju åren har jag varit kökschef på Wild West. Sen tog slut där. Jag hade väl lite för stora ambitioner och var för dåligt lyhörd. Jag växte ur det kan man säga, så det vad dags att göra något eget.

Blir det extra pompa och ståt inför öppningen? – Nja, vi vill inte lova för mycket. Inget att ”nu kan ni komma hit och göra det här och det här och det här”. Börjar saker krångla så blir folk inte nöjda, och det viktigaste är att gästerna är nöjda. Så länge gästerna är nöjda så gör det ingenting om de inte fick bowla den här gången, för det kan de komma tillbaka och göra en annan dag.

Vad är då visionen? – Att konkurrera ut O’Learys, säger Ken med ett skratt.

 

I galleriet hittar du bilder på den nya restaurangen samt nöjesanläggningen. Fotograf: Johan Olsson