Snabbväxande Halmstadbolag når nya höjder

DH Anticounterfeit. - Foto: Wilhelm Nilsson

Är första företaget i Halland med erkännandet.

delningar

Det var 2015 som DH Solutions tog ett nytt kliv i affärsvärlden. Företaget skapade då bolaget DH Anticounterfeit, med fokus på att motverka piratkopior, genom sitt webbbaserade ärendehanteringssystem. Resan på fyra år har gått i rask takt. I dag har DH Anticounterfeit 15 anställda, en omsättning på över 7 miljoner kronor och en kundkrets över hela världen. Däribland Sony Mobile, Tommy Hilfiger och Volkswagen.

Anledningen till att bolagsjättarna skriker efter DH Anticounterfeits lösningar beror på att det Halmstadbaserade företaget erbjuder lösningar som möjliggör att företagen kan skydda sin varumärken genom att identifiera och ta bort piratkopior. DH Anticounterfeits system förhindrar också att farliga produkter når marknaden (produkterna är ofta gjorda av barn eller genom slavliknande förhållande) och att finansiering av kriminella nätverk och terrorism minimeras. Företagets ansvarstagande i affärsvärlden innebar att kundbasen ökade med hela 71 procent under 2018. Det är alltså många som vill ta del av företagets superkrafter.

– Vi använder gärna liknelser med superhjältar. Tänk dig att företaget är Batman, och vi är Batmans bälte. Vi tillhandahåller verktyg som driver superhjälten framåt i utvecklingen, säger Magnus Lasses, produktchef på DH Anticounterfeit och fortsätter:

– Säkerhetsarbetet är väldigt viktigt för oss. Vi arbetar för att våra kunder ska störas så lite som möjligt av bluffbolag som vill tjäna pengar på deras produkter.

Utöver storbolagens erkännande av DH Anticounterfeit, har nu också Internationella standardiseringsorganisationen (ISO) fått upp ögonen för bolaget. DH Anticounterfeit har nu uppnått certifieringen ISO27001, vilket är ett bevis på att företaget jobbar febrilt med att skydda kundernas information.

– Det är naturligtvis väldigt roligt och ett stort erkännande för oss att ha blivit certifierade. Det är ett bevis som våra kunder kan känna sig trygga med, säger företagskoordinator Ida Andersson.

Enligt DH Anticounterfeit blir de nu först i Halland att tilldelas ett ISO-27001 certifikat, åtminstone bland de vinstdrivande bolagen. Sedan tidigare har Region Halland erhållit ett liknande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar