SMHI: Stekhett – när helgen väntar

Genrebild. Foto: Mostphotos

Årets varmaste dag är här.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Våren hann knappt börja, förrän sommaren tog vid. I veckan har vi haft temperaturer på omkring 16–18 grader, men det är ett minne blott. För nu är årets varmaste dag här. Enligt SMHI blir det så mycket som 20 grader i Halmstad under fredagen samtidigt som det bjuds på ett strålande solsken.

Värmen fortsätter att hålla i sig under lördagen, även om termometern har sjunkit ett par grader fram tills dess. På lördagen kan vi vänta oss omkring 17 grader och ett ganska så mulet väder på förmiddagen. Strax efter lunch spricker det upp och blir ett halvklart till klart väder.

Söndagen ser därefter ut att bjuda på ett ganska så klart väder, men något mildare temperaturer än under fredagen och lördagen. Då kan vi i stället räkna med en temperatur på omkring 12–13 grader.

Vad är det som gör att det blir så här varmt just nu i Halland?

– Dels beror det på att vi har ett klart väder, som har chans att värma upp luften. Men det finn också storskalig cirkulation i luftmassor som rör sig över landet i stort. Just nu ligger det en varmare luftmassa över Västra götaland, som under söndagen rör sig ner mot Sydväst. Då blir det något kallare under måndagen och under nästa vecka kan det till och med bli minusgrader under nätterna, säger Max Lindberg-Stoltz, meteorolog på SMHI

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar