SMHI: Klass 1-varning utfärdas i Halland

Foto: Ove Nordström/Mostphotos

Ett kraftigt snöfall ser ut att kunna ställa till med problem i länet.

delningar

Under natten till söndagen drog ett nederbördsområde med snö in över Halmstad. Mer snöfall är nu att vänta redan under måndagen. Enligt SMHI drar sydliga vindar med snöblandat regn in under måndagseftermiddagen. Fram emot kvällen ökar styrkan och nederbörden övergår till snöfall. En nederbörd som kan ge upp till en decimeter snö. Därför utfärdar nu SMHI en klass 1-varning, då kylan tillsammans nederbördsområdet kan orsaka halka.

Temperaturmässigt under måndagsdygnet ser det ut som att termometern kommer visa strax över nollgradigt. Den kalla luften ligger kvar under tisdagsnatten, då snön fortsätter att falla ner över Halmstad. Ett par timmar in på tidig tisdagsmorgon övergår snöfallet till regn och temperaturen stiger något. Prognosen pekar på att vi kommer att få en mulen tisdag med en temperatur på omkring tre grader.

Det gråmulna vädret fortsätter därefter under veckan och varvas med inslag av regnskurar. På lördag ser det ut att bli som värst, då nederbörden kan nå upp till nio millimeter. Kallare blir det i alla fall inte utan fortsättningsvis kommer temperaturen ligga på mellan tre till fem grader under veckan.

Ifall kollektivtrafiken kommer att påverkas av vädret finns det ingen prognos på i nuläget. Under söndagen försenades tågen mellan Göteborg och Stockholm på grund av snöovädret.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar