Laddar

Smakstart för de svenska herrarna: ”Var en magisk känsla”

Herrarna trivdes inför hemmapubliken.

delningar

Direkt efter att damernas dramatiska match mot Singapore var avslutad var det herrarnas tur att gå in på centercourten i Halmstad Arena. Det var Kristian Karlsson som fick chansen att inleda herrmatchen mot Rumäniens Ovidiu Ionescu.

Kristian Karlsson motsvarade också förväntningarna genom att tämligen enkelt vinna första matchen i tre raka set och ge svenskarna precis den start man önskat.

I den andra matchen var det hemmaspelaren Mattias Karlssons tur att kliva in i hagen. Där väntade Hunor Szocs. Där gick det inte lika lätt för Mattias som det tidigare gjort för Kristian. Efter att han vunnit det första setet kom rumänen tillbaka och tog det andra setet. Men det var Mattias Karlsson som lyfte sig efter det och med ett imponerande spel tog hem tredje set med klara 11 – 2.

Det följde Karlsson sedan upp med att ta hem även det fjärde, vilket också innebar att han gav Sverige ledningen med 2–0.

Ett resultat som öppnade upp för Jon Persson att avgöra hela matchen redan i den tredje matchen. Något Persson också verkade rejält taggade på att fixa. Efter några knackiga bollar i början hittade Persson spelet och kunde gå fram till en ledning med 2–0 i set.

Då vaknade den rutinerade Adrian Crisan till och plockade hem det tredje setet. Det fjärde set var sedan jämnt, men Crisan plockade hem även det fjärde, vilket betydde att ytterligare en svensk match denna premiärdag skulle avgöras i ett femte och avgörande set.

Det femte set blev också jämt, med flertalet riktigt bra bolldueller, och spelarna följdes åt till sju lika innan Jon Persson satte in ett ryck, och skaffade sig två matchbollar. Men dramatiken fortsatte och Crisan gick fram till en matchboll även han. Men den redde Persson ut och skaffade sig ytterligare en matchboll, men lyckades inte avgöra den här gången heller. Men det blev fjärde gången gillt för Jon Persson som till publiken höga jubel kunde vinna det avgörande setet med 14 – 12 och därmed säkra Sveriges premiärseger med 3–0 i matcher.

– Att vinna den här matchen med 3–0 tycker jag är klockrent, säger den Svenske tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson till 24Halmstad efter matchen.

Det rådde ingen tvekan om att Carlsson trivdes bra på hemmaplan.

– När man gick in i hallen så kom det någon slags rysning, man kände att nu var det dags för det vi levt för i år. Det var en magisk känsla tycker jag. När det blev det här resultatet och  med det go som var i hallen så spär det ju på den känslan. Så det var häftigt, säger Ulf ”Tickan” Carlsson.

Även spelarna trivdes alldeles utmärkt.

– Det var väldigt kul. Det var stort, och ett bra publikstöd, säger Mattias Karlsson.

Jag antar att det kändes extra bra med en seger? – Absolut, en bra start. Totalt 9–3 i set och alla i vårt lag gör en väldigt bra match, så det är en perfekt start på turneringen, säger Mattias.

I morgon väntar tuffare motstånd för Sveriges herrar. Nämligen gruppens två tuffaste lag. Hong Kong och Tyskland.

– Vinner vi en match så är det bra. Tar vi två är det en dröm, säger Kristian Karlsson, som var först ut av de svenska herrarna.

Han erkände att det var nervöst att inleda.

– Att spela den första matchen i ett VM på hemmaplan. Det gör man nog inte igen, så det var väldigt nervöst, säger Kristian.

 

Matchfakta: Sverige – Rumänien 3 – 0

Kristian Karlsson – Ovidiu Ionescu 3 – 0

Mattias Karlsson – Hunor Szocs 3 – 1

Jon Persson – Adrian Crisan 3 – 2