Laddar

Skypade med hustrun – fick hjärnblödning

"Förstod att något var mycket fel".

delningar

Ett helt vanligt skypesamtal höll på att ta en ände med förskräckelse för Muhamed Hadzic från Halmstad, det rapporterar Kvällsposten. Under sitt dagliga samtal med hustrun i Bosnien drabbades Muhamed nämligen av en hjärnblödning.

– Jag kom hem från jobbet och satte mig i soffan för att ringa på Skype till min fru i Bosnien. Vi pratar varje dag, frågar varandra om hur dagen har varit och så, säger han.

Under samtalets gång hände dock det osannolika. Muhamed drabbades en svår hjärnblödning och föll till golvet.

– Jag minns absolut ingenting av det här men min fru förstod att något var mycket fel.

Dock visade sig hustrun vara mycket rådig då hon ringde till Muhameds barn från ett tidigare äktenskap, som i sin tur kunde ringa efter ambulans. När denna väl kom fram var det dock låst.

Därför fick man kalla på polis som lyckades krossa balkongdörren så att ambulanspersonalen kunde komma in till Muhamed och föra honom till sjukhuset. Hjärnblödningen skulle visa sig såpass allvarlig att han var tvungen att flyttas från Hallands Sjukhus i Halmstad till Universitetssjukhuset i Lund.

– Jag vaknade upp igen efter en 1,5 månad. Hade ingen aning om vad jag hade varit med om. När läkarna berättade att jag varit i Lund började jag skratta, trodde att de skämtade.

Idag mår Muhamed förhållandevis bra och han är oerhört tacksam för räddningstjänstens snabba ingripande.

– […] Jag hade inte levt i dag om de inte hade varit så snabba, säger Muhamed Hadzic.

Relaterade artiklar