Laddar

Skogsbrand i Oskarström: ”Brinner kraftigt på platsen”

(Uppdaterad 13.53) Räddningstjänsten larmades under förmiddagen.

delningar

Strax efter 11 på måndagsförmiddagen larmades räddningstjänsten om en skogsbrand i Oskarström.

– Den senaste informationen jag har är att det brinner kraftigt på platsen, säger Magnus Wijk från räddningstjänsten till 24Halmstad.

– Det rör sig i dagsläget om ett område på 10 000 kvadratmeter vid Vrenninge som brinner. Vi jobbar just nu med att begränsa spridningen.

Är branden under kontroll? – Den är inte under kontroll ännu, åtminstone har inte jag fått de uppgifterna. Det är väldigt torrt ute i markerna så det är inget gynnsamt läge.

Styrkor från både Halmstad, Laholm och Hylte är på plats och deltar i släckningsarbetet. Ett tiotal enheter är på plats.

Finns det en oro att man ska behöva att evakuera folk? – Nej, det finns det inte i nuläget. Det brinner en bit ifrån bostadsområden, så det behövs inte nu.

Vid klockan 13.50 ska branden vara under kontroll.

– Det ser väl hyfsat bra ut. Branden är under kontroll, vi håller på med eftersläckning. Det ligger ju och pyr på flera ställen men just nu finns det ingen spridningsrisk. Vi kommer behöva vara kvar ganska lång tid, in på eftermiddagen och kvällen och bevaka så att det inte blossar upp, säger Peter Stened vid räddningstjänsten Halmstad.