Laddar

Skickade bilder på sin penis – till sin socialsekreterare

En man i 25-årsåldern var för hög för att sedan minnas meddelandena.

delningar

I januari 2016 började en Halmstadbo i 25-årsåldern skicka flera sms till sin socialsekreterare. Meddelandena, som från början var trevliga, blev successivt mer och mer intima. Vid några tillfällen skickade han även meddelanden där det framkom att han tänkte förgripa sig med våld på både socialsekreteraren och dennes familj.

Mannen skickade också mms till henne, med bilder på sin penis. Själv säger han att han inte kan varken erkänna eller förneka händelsen. Under tiden som meddelandena skickades missbrukade han nämligen både amfetamin och heroin och menar att han inte minns att han skickat meddelandena. Halmstads Tingsrätt bedömer dock att det var 25-åringen som skickade dem, eftersom han enligt samtalslistor även skickat sms till sin pappa.

Efter händelsen fick mannen en ny socialsekreterare och togs in på behandlingshem på grund av sin narkotikaproblem. När den nya socialsekreteraren informerade mannen om att åtal väckts mot honom blev han arg och uttalade dödshot mot åklagaren som åtalat honom.

– Han blev mycket upprörd och upprepade flera gånger att han skulle ”mörda” åklagaren, står det i domen.

Mannen hävdar att han inte heller minns dessa hoten, då han – trots att han var på behandlingshem – var narkotikapåverkad.

I går dömdes mannen till skyddstillsyn och att han ska genomgå missbruksvård. Brotten han dömdes för är två fall av hot mot tjänsteman, varav ett räknas som ringa. Han dömdes även för sexuellt ofredande.

Relaterade artiklar