Laddar

Sivertsson: ”Vi vill över strecket”

Så ska Drott lyckas med målsättningen.

delningar

Under söndagen spelar Drotts damer hemma mot OV Helsingborg. Det är årets första match, och också den första efter uppehållet. I dagsläget ligger laget på nionde plats i den allsvenska tabellen, vilket innebär att man skulle behöva kvala för att hålla sig kvar.

Men tabellen är jämn och Drott har bara en poäng upp till laget ovanför strecket.

– Vårt mål är att stanna kvar i Allsvenskan. Skulle vi nå kvalet är det en prestation. Men vi vill över strecket, säger lagets tränare Thomas Sivertsson till 24Halmstad.

 

Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån.

Halva säsongen har gått, hur tycker du det har gått så här långt? – Det har varit positivt för oss, vi har ju gått från division 2 till Allsvenskan på två år, och vi har utvecklats som lag. Vi har tagit poäng i fem av elva matcher och hängt med väldigt bra i två till. Så som helhet har det varit bra såhär långt.

Vad är du mest nöjd med? – Att vi kan mäta oss med de här lagen trots att vi inte har tagit in många nya spelare. Att vi har tagit de här utvecklingsstegen är jag väldigt nöjd med. Och att vi fortsätter vårt snabba spel.

Vad behöver bli bättre? – Vi behöver bättre skärpa i sista delen av anfallet, med sista passet och noggrannheten i avsluten. Det som gick i mål för ett år sedan gör det kanske inte nu eftersom vi möter bättre spelare och målvakter nu. Sedan måste vi vara noggranna i försvaret också.

Nu väntar alltså OV Helsingborg på hemmaplan.

– De har ett rutinerat och bra lag som vi vill ta poäng på, säger Thomas Sivertsson.

 

Relaterade artiklar