Sex säljer – gymnasieeleverna har fått snurr på e-handeln

Från vänster: Annie Gervén Dahlström, Frida Alfredsson och Wilma Leon. - Foto: Wilhelm Nilsson

Gymnasieeleverna i Halmstad har startat en webbshop som inriktar sig på sex och lust.

delningar

I september berättade 24Halmstad om sistaårseleverna på Sturegymnasiet Wilma Leon, Frida Alfredsson, Viktoria Åkerlund och Annie Gervén Dahlström. Då hade de nyss påbörjat sitt UF-företag, som sticker väl ut ur mängden. Ett företag som riktar sig åt säkert sex och maximal njutning.

Tillsammans har tjejerna genom sitt företag, WV-UF, tagit fram WV boxen. En box som innehåller två klitorisvibratorer, klitoriskräm, intimtvätt, kondomer och glidmedel. Alla produkter paketeras i en svart låda och beställs direkt i företagets webbshop. Det blir därför mycket att hålla reda på, speciellt om man är ny i branschen, vilket tjejerna kan hålla med om. Därför har de nu fått hjälp av en distributör.

– Vi har en leverantör i Helsingborg som paketerar och skickar varorna till våra kunder. Redan har vi haft fyra kunder som handlat av oss, säger Wilma Leon och fortsätter:

– De (distributören) har varit väldigt tillmötesgående och också gett oss tips på hur vi utvecklar vår hemsida, säger Wilma Leon.

Klasskamraten, Annie Gervén Dahlström, anser att tjejerna nästintill "tagit vatten över huvudet". I en vidare förklaring menar hon att det tagit mycket tid att dels strukturera en affärsplan till att sedan förverkliga sina drömmar och mål.

– Vi är de enda som gjort en hemsida exempelvis. Den har lång tid att göra och blev klar först för två veckor sedan. Därefter har vi stött på problem under tiden, då det funnits buggar som vi behövt åtgärda, berättar Annie Gervén Dahlström.

Och inte nog med det. För precis på alla hjärtans dag, passande nog, väntar en UF-mässa på Sturegymnasiet. Då visar samtliga elever upp sina entreprenörskap och berättar vad de hittills åstadkommit. Men det handlar om mycket mer än att endast dyka upp på skolan den 14 februari.

– Nu ska vi fixa vårt plakat, och därefter en monter som vi kan stå i under dagen. Det är mycket att tänka på hela tiden men samtidigt väldigt roligt, säger Wilma Leon.

Ifall WV-UF, återuppstår i ett nytt bolag efter gymnasiestudierna återstår att se. Det är blandade framtidsplaner som florerar mellan tjejerna. Vissa kan tänka sig att fortsätta i projektet om det fortsätter att gå vägen. Men andra har redan tankar på annat håll.

– Jag vill studera vidare till barnskötare, och då behöver jag kanske flytta ifrån Halmstad. Men visst man vet ju aldrig vad som händer, avslutar Frida Alfredsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar