Laddar

Serieprofilen ställer ut i Halmstad

En av Sveriges främsta serietecknare kommer under hösten att ställa ut sina verk på Halmstads konsthall.

delningar

Serietecknaren Nina Hemmingsson är en av Sveriges främsta serietecknare och kommer under hösten att ställa ut sina verk på Halmstads konsthall. Hemmingsson tecknar ofta så kallade ”enrutingar” vilka ofta starkt kritiserar könsrollerna och inte sällan innehåller ett ganska brutalt bildspråk. Hennes verk förekommer regelbundet i bland annat Aftonbladet.

Hur lyckades ni få hit en såpass känd tecknare? – Jag tror nog att när hon har möjlighet att ställa ut så tackar hon ja. Det var egentligen min företrädare som bokade in det. Jag vet att hon tidigare till exempel har ställt ut i en konsthall i Jönköping, säger Jonas Nilsson, konstintendent på Halmstads kommun.

Räknar ni med att det kommer locka många besökare? – Ja det brukar dra en hel del folk eftersom hon ju har sin speciella stil, vissa kan tycka att hon är lite provokativ men på det hela brukar det vara populära utställningar, säger Jonas Nilsson.

Utställningen öppnar den 6 september och pågår till den 17 Oktober. Under premiären kommer konstnären själv att närvara.