Laddar

Satsningen ska ta VM–festen till flera

De boende på Nyhems äldrelägenheter fick utmana bordtennislegendaren.

delningar

Den 29 april – 6 maj avgörs lag–VM i bordtennis i Halmstad, vilket också blir det största idrottsevenemanget i Hallands historia. Destination Halmstad är med och arrangerar mästerskapet, och gör nu en satsning kallad ”Bordsprojektet” för att fler ska kunna ta del av sporten.

– Vi har ställt ut ett 70-tal bord på bland annat äldreboenden, skolor och andra typer av platser där man kan spela tillsammans. Det finns även ett 20 tal bord utomhus på offentliga platser, berättar Carina Jakobsson, projektledare på Destination Halmstad.

På Nyhems äldrelägenheter fick man i veckan ta del av satsningen då man fick besök av bordtennislegendaren Jörgen Persson, som spelade mot de boende. Även de svenska mästarinnorna i dubbel Erika Fronth och Tilda Johansson från Halmstads BTK var på plats.

Det framhölls också hur bra sporten är för att hålla igång. Både fysiskt och mentalt.

– Fördelen med just bordtennis är att det inte är en ensamsport, man umgås när man spelar. När bordet finns lättillgängligt, som det gör här på Nyhems äldrelägenheter, är det enkelt att ta sig ner från sin lägenhet och spela eller att tillhöra hejaklacken. Det viktiga är att man får möjlighet att socialisera med varandra, förklarade Margareta Pejner, Med. Doktor Hälsa och vårdvetenskap från Högskolan i Halmstad.

 

Relaterade artiklar