Laddar

Satsning på sommarjobb till ungdomar: ”Värdefull erfarenhet”

"Denna satsning är viktig utifrån olika aspekter", säger Åsa Daugaard.

delningar

Satsningen Framtidskraft ska i år ge cirka 100 ungdomar, mellan 16 och 19 år, möjligheten att arbeta inom Region Hallands verksamheter i sommar. Förhoppningen med satsningen är att få ungdomar intresserade av dess verksamheter för att de småningom även ska välja ett yrke inom det.

– Denna satsning är viktig utifrån olika aspekter, dels för att ge ungdomar en möjlighet att få komma ut i arbetslivet och skaffa sig värdefull erfarenhet men också utifrån att vi som organisation arbetar långsiktigt och strategiskt med vår framtida kompetensförsörjning, säger Åsa Daugaard, HR-specialist på Region Halland.

Med sina nästan 8000 medarbetare är Region Halland en av länets största arbetsgivare. Och nu till sommaren kommer man erbjuda runt 100 sommarjobbsplatser som pågår mellan tre till sex veckor. Efter jobbperioden ges ungdomarna sedan möjlighet att utvärdera sin tid.

– Utvärderingarna är viktiga för att ständigt kunna utveckla och förbättra. Vi kan också se att ungdomarna är nöjda och upplever sommarjobbet som både roligt och utvecklande! Många kan dessutom tänka sig ett jobb inom Region Halland i framtiden, vilket verkligen känns kul, säger Åsa Daugaard.

Ansökan sker här och är öppen mellan 12 februari till 11 mars för ungdomar mellan 16 och 19 år.

Relaterade artiklar