Samarbetet förändrade ett helt företag

Helena Eriksson och Göran Wiberg flyttar gränserna genom att samverka lokalt i Halmstad. - Foto: Wilhelm Nilsson

Förändringen blev ett faktum när Halmstadföretagen gick ihop och samverkade på nya plan.

delningar

DH Solutions och Lidh Reklam är två familjeägda Halmstadföretag som båda har varit verksamma sedan 60- och 70-talet. DH Solutions erbjuder it-lösningar med fokus på digitalisering, medan Lidh Reklam har gett butiker och företag möjligheten att nå ut med sina erbjudanden till nyinflyttade via Välkomstbrevet. Välkomstbrevet når cirka en halv miljon svenska hushåll, från Kiruna till Trelleborg.

De båda företagen har på ett affärsmässigt plan under flera års tid samverkat ihop. Under de sista åren har deras samarbete fördjupats, vilket innebär att Lidh Reklam kommit ett steg längre i det moderna tänket. Alla utskrifter har nu effektiviserat och görs on demand, även papperskupongerna ute i handeln kan nu laddas ner i en app direkt i mobilen. 

– Konceptet har alltid varit fundamentet i vår verksamhet och kommer att leva vidare, eftersom det är en bra kanal för detaljhandeln. Den stora skillnaden, jämfört med för tio år sedan, är att vi nu är helt digitala i alla processer. Från verksamhetsstyrning och produktion till mobilapp, säger Göran Wiberg, vd på Lidh Reklam, och fortsätter:

– Vi är ett helt annat reklamföretag idag och har kunnat fortsätta att vara lönsamma i en föränderlig bransch. Mycket tack vare samarbetet med DH Solutions. 

Digitaliseringen innebär bland annat färre och effektivare transporter, mindre pappershantering och färre kundbesök med bil samt minskade lager- och personalkostnader för Lidh Reklam. Hållbarhetsarbetet har alltså förbättrats, vilket även Helena Eriksson, vd för DH Solutions, ser många fördelar i hos samarbetspartnern.

– Genom den moderna tekniken har Lidh Reklam nått bättre lösningar som gynnar deras hållbarhetsarbete. Då vi båda finns lokalt i Halmstad bollar vi både idéer och hanterar resurser enkelt och smidigt. Det finns väldigt många fördelar med ett lokalt samarbete där vi drar nytta av varandra, avslutar hon.

FAKTA

FAKTA: Lyckade resultat som följd av Lidh Reklams och DH Solutions samarbete:

Betydligt mindre kassationer av papper

Färre och effektivare transporter

Mindre pappershantering och färre kundbesök med bil

Minskade lager- och personalkostnader

Minskade porto- och faktureringskostnader

Lägre kostnader för adressuppgifter

Först ut med digital lösning mot konsument – Verktyget "Mobilkupongen"

Hög flexibilitet

Kontroll över kärnverksamhet

Källa: Lidh Reklam, DH Solutions.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar