Laddar

Så stor vinst gjorde HBK: ”Vill spänna bågen”

Fantastiska siffror för Halmstads BK – så stor vinst gjorde föreningen.

delningar

På torsdagskvällen höll Halmstads BK ett årsmöte, där avgående klubbchef Susanne Nilsson  förkunnade att HBK gjorde en vinst på hela 7,8 miljoner kronor. Anledningen är främst spelarförsäljningar, där försäljningen av stjärnan Sead Haksabanovic för cirka 35 miljoner kronor sticker ut, som gjorde att omsättningen landade på cirka 80 miljoner kronor – en dubblering jämfört med 2016.

Enligt HBK:s ordförande, Tony Karlsson, kan spelarförsäljningen till stor del tillskrivas föreningens fina talangutveckling.

– Vi initierade ett långsiktigt talangutvecklingsarbete i föreningen för fem år sedan och det är det arbetet som vi nu börjar skörda frukterna av, konstaterade Tony Karlsson till klubbens hemsida.

HBK:s egna kapital har ökat från 800 000 kronor till åtta miljoner kronor, och man satte även ett rekord i sponsorintäkter som uppgick till drygt 17 miljoner kronor.

Inför 2018 har föreningen budgeterat för ett minus på fyra miljoner kronor. Anledningen är att styrelsen vill satsa på att snabbt komma tillbaka till Allsvenskan.

– Om vi märker att vi inte klarar att gå upp måste vi förstås parera i kostnadsläget, men vi bedömer att vi vill ge oss själva chansen och spänner bågen i enlighet med ”vision 2020”, säger Tony Karlsson till HBK:s hemsida.

Dessutom delades flera priser ut:

Speciellt omnämnande: Birgitta Strömblad efter 37 års engagemang i föreningen Bengt Winges minne: Oscar Remini 200 matcher i HBK: Jesper Westerberg ”Årets kvast”: Arbnora Robeli och Isak Pettersson HBK Ringens stipendium: Benjamin Lidh och Gabriel Wallentin Gamla Bollklubbares hederspris: Edvin Kurtulus och Taylor Silverholt

Relaterade artiklar