Laddar

Så ska det firas när Halmstad når 100 000 invånare

Då smäller det i Halmstad.

delningar

Den 14 februari, på alla hjärtans dag, ska det firas att Halmstad blir 100 000 invånare. 

Hjärtlighet står i fokus under firandet, men musiken kommer också att vara i centrum under själva firandet.

Klockan 17:30 kommer det att vara Allsång på Stora torg, där många av kommunens körer kommer att delta.

– Musik förenar och vi vill skapa en sångfest för alla i Halmstad. Vi ska fylla hela torget med sång och alla som vill kan vara med, säger projektledare och sångledare Rebecka Wik.

Appen We are voice ger möjlighet till alla deltagare att träna in sångerna i förväg. Vill man träna är det bara att ladda ner appen och stämma i. Låtarna som kommer att sjungas som allsånger är: Du liv, Caravan of Love och Can’t Stop the Feeling. Programmet kommer även att innehålla andra framträdanden, och är beräknat att hålla på i ungefär en timma.

När sången är slut börjar EldsjälsgalanHalmstads teater, där ideella krafter i kommunen hyllas för sina insatser.

Men det händer även mycket annat under dagen. I rådhuset kommer det att vara drop–in–vigsel hela dagen. Dessutom får de första tio paren som kommer och gifter sig hos vigselförrättare Mats Wallmark en kärleksgåva med sig som minne. Värt att notera för de som önskar gifta sig är att man måste ansöka om hindersprövning hos Skatteverket ungefär tre veckor i förväg.

Klockan 12 kan de som vill vara delaktiga i hjärtlig fotokonst samlas i Picassoparken där tre stora mänskliga hjärtan ska bildas och förevigas från ovan och bli kommunens nyaste konstverk. De som vill vara med på bild uppmanas att ha på sig något färgglatt.

På förskolor, skolor och i äldreomsorgen kommer det att serveras chokladkaka med hjärtan till elever och boende. Butiker och restauranger kommer att ha kärlekstema under hela veckan, och på torget kommer det att finnas en brevlåda där man kan sända en kärleksfull hälsning till någon man tycker om.

– Att vi blir 100 000 är verkligen roligt och att det råkar ske i anslutning till Alla hjärtans dag gör att vi kan passa på att betona våra hjärtan som Halmstad förknippas med. Vi hoppas också att kampanjen #hundratusenhjärtan fortsätter att inspirera Halmstadborna att göra något bra, säger kommunikationschef Lotta Edin.

Relaterade artiklar