Laddar

Så satsar Halmstad City under 2018: ”Väldigt nöjd med våra planer”

Mycket att vänta under det nya året:

delningar

Ett nytt år med nya möjligheter har startat. På Halmstad City tänker man ta vara på möjligheterna och man har mycket på gång för det nya året. 24Halmstad besökte Halmstad City, för att se vad som är på gång.

Om vi börjar med en tillbakablick. Vad var ni mest nöjda med under 2017? – Mest nöjda med är vi nog över att vi har fått en väldig kraft i det vi gör, vi har ett bra team här på kontoret med mig och Rebecka, som tänker och jobbar på ett väldigt likt sätt även om vi har olika kompetenser. Vi kompletterar varandra bra, säger verksamhetschefen Sanna Westerberg och fortsätter:

– Vi har fått upp ett väldigt högt medlemsantal, strax över 200 medlemmar idag. Och vi fick med krögarföreningen, det är fantastiskt. Nu är vi en enad trupp, det är jättestor fördel för oss som förening. Det är viktigt inte minst för våra evenemang.

– När det gäller evenemangen så hade vi ett nytt evenemang i form av Smaka på Halmstad, som blev en väldig succé i september. Det var uppskattat av invånare och besökare samt våra medlemmar. Evenemangen bidar ju till att det kommer in mycket folk till stan. Smaka på Halmstad var nog förra årets mest lyckade satsning, säger Sanna Westerberg.

Under 2018 har Halmstad City många satsningar på gång, även om många av dem fortfarande är hemliga.

– Det är jättemycket på gång, och vi har en väldigt tydlig plan för vad som ska göras. Jag känner mig väldigt nöjd med våra planer, sedan exakt vilka planer det är går vi inte ut med nu. Det får folk bli varse under tidens gång. Men vi kommer att ha väldigt många evenemang i stadskärnan i år. Vi har andra stora evenemang också, i synnerhet Bordtennis–VM, säger Westerberg.

– I år är det Fotbolls–VM där vi ser att krögarna är väldigt engagerade, det kommer att hända väldigt spännande grejer under fotbolls–VM här inne i staden.

Det första evenemanget under det nya året blir den 14 februari då det ska firas att Halmstad blir 100 000 invånare. 24Halmstad skrivit om innan.

– Firandet är den 14:e men vi kommer att köra en kärleksvecka som kommer att pågå från den 12 till 17 februari. En hel vecka med kärlekstema, säger  projektkoordinatorn Rebecka Wik.

Efter tjejkvällens succé har en killkväll varit på tal. Hur blir det med den? – Den är med i våran marknadsplan, som det är nu ligger den i pipen, men det kan ske förändringar, säger Sanna Westerberg.

– Vi har ett evenemang som är helt nytt för i år, men jag känner inte riktigt att vi vill släppa på den ännu, den är verkligen i uppstartsfasen. Det är ett stort evenemang som vi planerar för i sommar, avslöjar Westerberg.

Även i samband med ett av årets stora händelser i Halmstad, bordtennis–VM, har man planer.

– Bordtennis–VM kommer vara en sådan sak som är mycket större än vad folk väntar sig, det kommer att bli väldigt stort och vi har planer för den veckan också. Vi kommer att bygga upp ett område på stora torg för spontanidrott. Där hoppas vi att de lokala idrottsföreningarna vill vara med, säger Rebecka Wik.

Tjejerna är noga med att påpeka att de även sysslar med mer saker än bara evenemang.

– Vi gör annat också, bland annat så har vi ett jättestort stråkutvecklingsprojekt, som vi har dragit igång med ett danskt konsultbolag. Det gör vi för att få en bredare inblick över vilka utmaningar som finns, hur de befintliga stråken behöver utvecklas, vilka målgrupper som tillgodoses i dagsläget och vilka åtgärder som krävs för att bli mer attraktiva som city. Då är det bra att ta hjälp, för det är lätt att bli hemmablind. Projektet görs i samarbete med Halmstads kommun och Fastighetsägare, vilket är fantastiskt kul. Kickoffen på det projektet är den 18:e januari, säger Sanna Westerberg och fortsätter:

– Det kommer också komma in ett antal spännande aktörer i city, där vi inte heller kan säga vilka de är ännu.

Vad är viktigast i ert vardagliga arbete? – Jag tycker det är viktigt att man har passion för sitt arbete. Att man verkligen är engagerad och motiverad och verkligen värnar om att vi ska ha våran fantastiska stadskärna levande. Sedan gäller det att få andra att känna ett ansvar för det också. Ibland kan det vara tungrott. För vi har en bred roll och det är många som ska dra åt samma håll, säger Sanna Westerberg.