Laddar

Så planerar kulturhuset en superstart

Då sker premiären.

delningar

Det kommer att bli mycket kultur för Halmstadborna under hösten. Det nya kulturhuset Najaden satsar på en rejäl start – nämligen en sex veckor lång invigningsperiod.

– Vi ville få en bredd med plats för så många som möjligt, därför kör vi en invigningsperiod på nästan sex veckor. ”Save the date” för de programpunkter du inte vill missa! säger Kulturskolans rektor Ulf Fembro som jobbat med att ta fram programmet.

Startskottet sker den 20 oktober då ett folkligt Öppet hus arrangeras av Konserthusgruppen. Då blir det en mängd kortare konserter med musikgrupper som avlöser varandra hela dagen. Det ges också möjlighet att se hela huset med dess scener, studios, kulturskolan och konstnärsverkstad med mera.

Flera lokala orkestrar och körer kommer också att medverka längre fram under invigningsprogrammet.

– Vi har lyckats samla ihop väldigt många av Halmstads musikföreningar, i ett hus, under några veckor. Det är häftigt. Vi hoppas ju givetvis att de kommer fortsätta att ge konserter där sedan, säger Johan Engman, kulturproducent på kulturförvaltningen, som också jobbar med programmet. Tanken är att huset ska bli en mötesplats för det lokala kulturlivet.

Förhoppningen är att det långa invigningsprogrammet ska ge Najaden en bra start.

– Jag hoppas att invigningsperioden kommer att ge huset en bra start och att Halmstadborna får upp ögonen för hur mycket bra musik det finns i Halmstad, och kanske även hittar några nya favoriter. Programmet är en väldigt bra representation av vad innehållet i huset kommer bli, säger Ulf Fembro.