Laddar

Så mycket skiljer sig länets elnätskostnader åt

Det är stora skillnader mellan olika kommuner. Så ser det ut just i Halmstad.

delningar

Elnätsavgiten är helt klart olika mycket beroende på vilken kommun du bor i. I Halland har den dyraste kommunen, Hylte, 71 procent högre elnätskostnad än Halmstad, som är billigast. Det visar den årliga Nils Holgerssonrapporten, en rapport som kartlägger avgifter och taxor för ett flerbostadshus i Sveriges kommuner.

– Staten borde vara betydligt mer intresserad av att stärka konsumenternas ställning och hitta sätt att utjämna de stora skillnaderna i kostnaderna, säger Petra Lundh, bostadspolitisk chef på Hyresgästföreningen region norra Skåne, i ett pressmeddelande.

I Halland har alla kommuners elnätsavgift ökat under det senaste året. I Halmstad har den stigit med 3,9 procent. De senaste fem åren har avgiften stigit med 12,2 procent, vilket är den näst lägsta ökningen i länet. Bara Varberg har haft en lägre ökning.

Hallands elpriser 2017

Falkenberg: 58,9 öre/kWh inkl moms Halmstad: 57,9 öre/kWh inkl moms Hylte: 98,8 öre/kWh inkl moms Kungsbacka: 98,8 öre/kWh inkl moms Laholm: 71,7 öre/kWh inkl moms Varberg: 66,6 öre/kWh inkl moms

Medel, länet: 75,4 öre/kWh inkl moms Medel, riket: 88,8 öre/kWh inkl moms

Relaterade artiklar