Så mycket har bostadsinbrotten minskat: "Ser bra ut"

Efter polisens satsning - bostadsinbrotten minskar i Halland.

delningar

Polisen i Halland startade en särskild satsning mot bostadsinbrott i september månad. I arbetet tar polisen hjälp av kommunerna, allmänheten och polisens volontärer för att förebygga inbrott i bostäder. Sedan satsningen startade har bostadsinbrotten minskat i länet.

- Jag skulle säga att det är en positivt trend. Vi ligger bra till jämfört med förra året. Det ser mycket bättre ut i år hittills, om man jämför med förra året, berättar Anders Persson, stationsbefäl i Falkenberg.

År 2017 anmäldes totalt 93 bostadsinbrott i Halland. Det kan jämföras med i år, då endast 29 bostadsinbrott anmälts. Av dessa bostadsinbrott var elva anmälda i Halmstad kommun. Under samma period år 2017, var det 14 anmälda brott under november månad i kommunen.

- Denna tiden på året brukar det vara mycket inbrott, men det ser bra ut i hela Halland. Det är betydligt färre bostadsinbrott än vad det varit under motsvarande period förra året, säger Rickard Hiller, kommunpolis i Varberg.

I Varberg skedde totalt 24 bostadsinbrott under november månad under år 2017. I år har inga bostadsinbrott alls anmälts i staden.

Polisens satsning pågår under vinterhalvåret, som ett försök att minska antalet inbrott när det sker som mest. Om det är tack vare polisens satsning som bostadsinbrotten minskat i länet, är svårt att veta.

- Det är alltid många faktorer som påverkar, men vi har försökt gå ut med information om hur man motverkar bostadsinbrott. Allmänhetens medvetenhet kan vara en del i det hela, avslutar Anders Persson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar