Laddar

Så mycket har bostadsinbrotten minskat: "Ser bra ut"

Efter polisens satsning - bostadsinbrotten minskar i Halland.

delningar

Polisen i Halland startade en särskild satsning mot bostadsinbrott i september månad. I arbetet tar polisen hjälp av kommunerna, allmänheten och polisens volontärer för att förebygga inbrott i bostäder. Sedan satsningen startade har bostadsinbrotten minskat i länet.

- Jag skulle säga att det är en positivt trend. Vi ligger bra till jämfört med förra året. Det ser mycket bättre ut i år hittills, om man jämför med förra året, berättar Anders Persson, stationsbefäl i Falkenberg.

År 2017 anmäldes totalt 93 bostadsinbrott i Halland. Det kan jämföras med i år, då endast 29 bostadsinbrott anmälts. Av dessa bostadsinbrott var elva anmälda i Halmstad kommun. Under samma period år 2017, var det 14 anmälda brott under november månad i kommunen.

- Denna tiden på året brukar det vara mycket inbrott, men det ser bra ut i hela Halland. Det är betydligt färre bostadsinbrott än vad det varit under motsvarande period förra året, säger Rickard Hiller, kommunpolis i Varberg.

I Varberg skedde totalt 24 bostadsinbrott under november månad under år 2017. I år har inga bostadsinbrott alls anmälts i staden.

Polisens satsning pågår under vinterhalvåret, som ett försök att minska antalet inbrott när det sker som mest. Om det är tack vare polisens satsning som bostadsinbrotten minskat i länet, är svårt att veta.

- Det är alltid många faktorer som påverkar, men vi har försökt gå ut med information om hur man motverkar bostadsinbrott. Allmänhetens medvetenhet kan vara en del i det hela, avslutar Anders Persson.

Relaterade artiklar