Laddar

Så många polisstudenter kan börja i Halmstad

Högskolan har upplägget klart för en polisutbildning.

delningar

24Halmstad har tidigare skrivit om Högskolans intresse i att starta en polishögskola. Nu uppger Hallandsposten att det finns mer exakta uppgifter kring upplägget.

Enligt tidningen kan utbildningen starta redan i januari 2019, då i en form av en distansutbildning, där praktiska moment förläggs på plats i Halmstad. Förslaget är att det ska finnas plats för 130 studenter på distans. där praktiska moment förläggs på plats i Halmstad.

– Det här med distansstudier var ett önskemål från Polismyndigheten, säger Stephen Hwang, Högskolans rektor, till Hallandsposten.

Högskolan har ett förslag om att delar av utbildningen ska ske på sommaren. På så vis kan utbildningstiden kortas ned, ”då behovet av att få fram nya poliser snabbt – är stort”, som Stephen Hwang uttrycker det.

Halmstads kamp med Borås om polishögskolan fortsätter. För att Halmstad ska gå segrande ur kampen, menar Stephen Hwang att Högskolan redan erbjuder flera teoretiska ämnen som ingår i polisutbildningen. Dessutom finns Försvarsmakten på orten.

– Halmstad är landets största utbildningsort för Försvarsmakten, så det finns goda möjligheter att öka samarbetet, säger Stephen Hwang.