Laddar

Så många miljonärer bor i Halmstad

. - Foto: Mostphotos

Baserat på personernas förvärvsinkomst.

delningar

Antalet invånare som tjänar mer än miljonen i varje svensk kommun, skiljer sig i stort sett över hela landet. Som väntat finns de flesta i och kring storstäderna. Statistiska centralbyrån (SCB) har sammanställt hur många invånare i varje kommun som tjänar över en miljon kronor (2017) i förvärvsinkomst, vilket Svenska Dagbladet har tagit del av.

Svenska Dagbladet skriver att särskilt en grupp är särskild att notera i det här sammanhanget. Tidningen pekar på unga kvinnor som har flyttat hemifrån. Dess ekonomiska standard har ökat med 25 procent, sett till en jämförelse på samma siffror från 2011.

I Halmstads kommun bor det 541 miljoninkomsttagare. Beräknat på 76 189 inkomsttagare, anger det en andel på 0,7 med inkomst mer än en miljon kronor.

Flest miljoninkomsttagare i landet finns i Stockholm, 21 675 stycken. I Halland är det Kungsbacka som toppar kommunlistan med 1 376 miljoninkomsttagare.

Beräknat till antalet invånare kontra antalet miljoninkomsttagare toppar Danderyds kommun rikslistan. 23121 bor i kommunen, av dem tjänar 2628 invånare mer än en miljon kronor. Det ger en andel på 11,4 invånare.

Medelinkomsten i Halmstad är 292 900 kronor.

Relaterade artiklar