Så många Halmstadsöner gör VM-debut i dag

Halmstad dominerar i landslaget.

delningar

I eftermiddag, 14.00, lokal tid – då är det dags! Sverige tar sig då an Sydkorea i fotbolls-VM, en match som blir Blågults första VM-match på tolv år. Nu får de Blågula-supportrarna klara sig utan en viss Zlatan Ibrahimovic. Men vad gör det, när fyra Halmstadsöner får göra VM-debut i Nizjnij-Novgorod?

Det rör sig först och främst om det självklara – förbundskapten Janne Andersson. 55-åringen som nu varit i landslaget sedan 2016. Bragden mot Italien sätter prägel på hans insats så här långt. Men lyckas Andersson skriva en ännu större historia i Ryssland?

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Därefter tycker vi gott att Karl-Johan Johnsson, 28, bör inräknas som en Halmstadson. Tredjemålvakten är uppvuxen i Ränneslöv, men spenderade tiden som junior- och A-lagsspelare i Halmstads BK mellan 2005 och 2012.

Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Följt av förbundskaptenen och målvakten, är också landslagets bevakare Lasse Jacobsson från Halmstad. 57-åringen, som var assisterande tränare till Janne redan 2004, då i HBK.

Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Sist, men absolut kanske viktigast (?) – Janne Gustavsson. 51-årige Gustavsson, är polis i grunden, men arbetar nu som säkerhetschef åt landslaget. Ett uppdrag som han haft sedan 2013.

Till allra sist. Ni är säkert hundratals Halmstadbor, som också gör VM-debut på plats i dag. Ni är fantastiska!

Är du på plats i Ryssland? Dela med dig av din reseberättelse till oss! Mejla oss nedan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar