Laddar

Så många bostäder har fått investeringsstöd i Halland

Knappa 11 000 hyresrätter och studentbostäder i Sverige har beviljats regeringens investeringsstöd.

delningar

Enligt Boverkets färska statistik har 10 969 hyresrätter och studentbostäder runtom i landet beviljats regeringens investeringsstöd. Totalt rör det sig om 2,9 miljarder kronor som beviljats i bidrag, varav 9 300 hyresrätter och 1 700 studentlägenheter, skriver Hem&Hyra.

– Med de här förändringarna kommer ännu fler vara intresserade av att bygga hyresbostäder, inte minst i storstadsområdena. Vi får fler hyresbostäder med rimliga hyror. Det betyder också att människor med mindre plånböcker får större möjligheter att få en bostad. Vi får därmed en bostadspolitik som är ännu mer inriktad på behoven, säger bostadsminister Peter Eriksson.

I Stockholmsregionen är intresset lågt då endast 738 nya bostäder fått stöd. Desto populärare är det i exempelvis Kalmar län. Där har knappt 942 hyresrätter och studentbostäder byggts med hjälp av regeringens bidrag.

I år och fram till 2020 har Regeringen beviljat 3,2 miljarder årligen till dessa stöd.

Antal bostäder med beviljat stöd i Halland.

Totalt 420 st Halmstad 230 st Varberg 126 st Kungsbacka 62 st Falkenberg 2 st

Regeringen beslutade den 21 mars om en ändring i förordningen om statligt investeringsstöd för hyresbostäder och bostäder för studerande. I och med ändringen utökas både stödnivån och den tillåtna normhyresnivån för investeringsstödet i samtliga geografiska områden.

Syftet är att göra det möjligt att bygga bostäder på fler platser och i fler lägen till en lokalt anpassad hyra. De nya nivåerna träder i kraft 1 maj och är tillämpliga på ansökningar som kommer in från och med detta datum.

Källa: Regeringskansliet

Relaterade artiklar