Så lång tid tar det att sälja sin bostad i Hallands län

Foto: Mostphotos/Roland Magnusson - Foto: Mostphotos

Är du på gång med att sälja din bostad? Det tar allt längre tid att få sålt sitt hus och sin lägenhet, visar nya siffror. Här är tiden du behöver ha i beräkning:

delningar

Nya siffror från Booli visar att det tar allt längre tid att sälja bostäder. Statistiken visar hur många dagar det tog att sälja en villa respektive en lägenhet i Hallands län i oktober, jämfört med andra län i landet.

Att sälja sin lägenhet tog längre tid i alla Sveriges län utom tre stycken jämfört med oktober både 2016 och 2017.

Snabbast gick det att sälja sin lägenhet i Skåne och Västmanlands län (18 dagar) och faktiskt också i Hallands län, där annonstiden i snitt låg på 19 dagar under oktober månad. Men att det går snabbt är inte bara positivt.

– Längre annonstider innebär att man som köpare kan ta sig tid att sondera marknaden och göra ett genomtänkt köp. Det är ganska sunt att affärerna får ta lite längre tid, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli i ett pressutskick.

Att det i snitt tog 19 dagar att sälja en lägenhet under oktober är faktiskt en ökning jämfört med samma månad de två tidigare åren. 2017 tog det i snitt så lite som femton dagar att få en lägenhet såld, och 2016 tog det 18 dagar. Beräkningen handlar alltså om mediantiden av antalet dagar mellan att en annons först påträffats till periodens slut, eller när annonsen tagits ner om det skett innan periodens slut.

I de flesta länen har det tagit längre tid att genomföra en husaffär i år jämfört med samma period för både ett och två år sedan. I Hallands län tog det i oktober i år i snitt 25 dagar att få sitt hus sålt, jämfört med 24 dagar 2017 och 2016.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar