Laddar

Så hjälper Halmstad till i sökandet efter Dante

Dante, 12, försvann i Falkenberg i tisdagskväll. Foto: Polisen

Räddningstjänsten: "Finns ingen prognos på när vi avslutar arbetet."

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Dante, 12, med Downs syndrom försvann i tisdagskväll i området Tröingeberg i Falkenberg. Sedan dess har sökinsatsen från polis, räddningstjänst, hemvärnet, Missing people och allmänheten varit enorm. Över 1000 personer inom Missing people har sökt efter pojken, samtidigt som polisen inte vill kommentera hur mycket personal de har i omsättning i ärendet.

Halmstads kommun har nu kopplats in för att hjälpa sin grannkommun i arbetet. Vid midnatt natten till torsdagen skickade räddningstjänsten i Halmstad personal till Falkenberg.

– Vi skickade fem stycken dit. De hade som uppgift att dyka i Ätran, berättar Andreas Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

Klockan åtta på torsdagsmorgonen avlöstes personalen, då fem nya tjänstemän skickades ifrån Halmstad. Under förmiddagen har arbetet fortsatt i att söka efter Dante i och kring Ätran.

– Arbetet pågår än. Vi fortsätter så länge polisen begär det. Direktiven kan förändras efter hand men i dagsläget har vi ingen prognos på när vi avslutar arbetet där, säger Andreas Karlsson.

Relaterade artiklar