Så hittar du nya utflyktsställen i Halland

Arkivbild.

Vet du inte vad du ska göra i sommar? Här är lösningen.

delningar

Den digital guiden A day in Halland får ett uppsving till sommaren. Med många fler tips än tidigare.

– Vi skapar den här guiden i tätt samarbete med kommunerna. Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hylte och Laholm hjälper oss välja ut vilka tips som ska vara med, och det bidrar till att guiden är full av små guldkorn och hemliga favoriter, berättar Lisa Söderholm, kommunikatör på Visit Halland, i ett pressmeddelande.

A day in Halland ger förslag på aktiviter, besöksmål och evenemang i närheten av där användaren befinner sig. Guiden tipsar på saker inom gångavstånd, cykelavstånd, samt tåg- och bilavstånd. Den utgår även ifrån vad användaren är intresserad av. Vare sig det är nya badplatser, mysiga gårdsbutiker eller andra roliga evenemang.

Tanken är att både få dit turister och att få halläningarna att upptäcka nya upplevelser på sin semestertid hemma.

– Besökare vill ha härliga, äkta upplevelser och riktigt bra tips, de rör sig i hela Halland och är ofta inte så medvetna om kommungränser. Vi skapade A day in Halland med förhoppningen att ge dem detta, och hoppas att de upptäcker att här finns så många härliga upplevelser att de vill stanna en dag till i Halland. Vi hoppas också att den kommer användas av hallänningarna själva, för det är ju så lätt att bli hemmablind, säger Lisa Söderholm.

FAKTA

Fakta om A day in Halland:

• A day in Halland är en besöksnäringsprodukt för hela Halland, framtagen av Visit Halland i tätt samarbete med kommunerna Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hylte och Laholm. • Tjänsten ger tips på besöksmål, aktiviteter, utflykter och evenemang baserat på var i Halland användaren befinner sig när tjänsten används. Det är en levande hemsida som uppdateras kontinuerligt. • Hemsidan fungerar bäst i mobil/läsplatta och när platstjänster är aktiverat. Om platstjänster är avstängt eller om användaren inte befinner sig i Halland får användaren själv välja vilken ort guiden ska utgå ifrån. Städerna du kan välja på är Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hylte, Laholm. • Det är språkinställningen i användarens smartphone som avgör vilket språk A day in Halland visas på. Personer med svensk och norsk mobil ser guiden på svenska, övriga ser den på engelska. • Syftet är att få besökare att upptäcka upplevelser som gör att de vill stanna en dag till. Men den funkar lika bra för hallänningar som letar efter något att göra i sin egen kommun – eller bortom kommungränsen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar