Laddar

Så gick det för Halmstads BK i betydelselös match

Det är redan klart att Halmstads BK och AFC Eskilstuna spelar i Superettan nästa säsong. Under lördagen möttes lagen i en betydelselös match på Örjans Vall.

delningar

Under lördagen tog Halmstads BK emot ett redan nedflyttningsklart AFC Eskilstuna på Örjans Vall i en match helt utan betydelse. Det enda som stod på spel i matchen var möjligheten att undvika sistaplatsen i tabellen.

Men oavsett hur omotiverade spelarna var inför matchen skulle 90 minuter spelas av, och det var bortalaget som hade bäst start på matchen. Tidigt i matchen fick AFC möjligheten att ta ledningen, men en fin räddning gjorde att det var fortsatt mållöst – i några minuter.

I den 11:e minuten fick AFC en frispark till höger på offensiv planhalva. Bollen slogs in mot straffområdet där en omarkerad Ludvig Öhman Silwerfeldt nickade in 1–0 till bortalaget.

HBK jobbade sig sakta in i matchen och med tio minuter kvar av den första halvleken kom kvitteringen när ett skott utifrån träffade Gabriel Gudmundsson och letade sig förbi Alireza Haghigh i AFC-målet. Något som gjorde målvakten rasande då han menade på att det var offside – något reprisen visade att Gudmundsson inte var.

Den andra halvleken var relativt händelselös och det var inget lag som gjorde någon jättesatsning för att ta ledningen. Och publiken var inte heller dem särskilt aktiva.

– Det är en märklig allsvensk atmosfär. Det är alldeles tyst, sa CMore kommentator Patrik Westberg under sändningen.

Andra halvlek slutade mållös och lagen fick därmed dela på poängen. Något HBK:s tränare Igor Krulj var missnöjd med.

– Vi är missnöjda. Vi ville avsluta på hemmaplan på bästa sätt, men vi kommer inte upp i nivå. Vi är inte tillräckligt heta, sa tränaren efter matchen i Cmores sändning.

Är det svårt att prestera maximalt när ni åkt ur Allsvenskan? – Det har varit känslomässigt jobbigt. Men man måste ta fram viljan. Vi kämpar för ett klubbmärke på bröstet och publiken som kämpat hela säsongen.

Resultatet innebär att HBK är en poäng före AFC Eskilstuna med en omgång kvar att spela.

 

Relaterade artiklar