Så förändrar du livet för en lägre bilkostnad

Är bilförsäkringen alldeles för dyr? Lugn! Det finns knep som får ändring på detta.

delningar

Svenska folket tycker i regel att bilförsäkringen är alldeles för dyr. Faktorerna är många som avgör din exakta kostnad. Avgiften grundar sig bland annat på ägarens ålder, vart denne bor och vilket bilmärke det rör sig om.

Kanske är det de som är bosatta i något av Stockholm, Skåne eller Uppsala län som klagar mest på kostnaden. Invånarna i länen är nämligen de som betalar mest för sin bilförsäkring, menar jämförelsetjänsten Insplanet. Stockholmarna har en genomsnittspremie på hela 5 979 kronor, vilket tål att jämföras med rikets genomsnittspremie för 4 774 kronor. Tilläggas bör också att premien också påverkas av vilken typ av bil du kör. Bilmärkena BMW, Audi och Mercedez-Benz har dyrast genomsnittspremie.

Så hur borde du egentligen agera? Enklast är att flytta och skaffa en ny bil. Är du pigg på att bosätta dig i Norrbottens eller Gotlands län är det ett alternativ. Här är genomsnittspremien mellan 3 100 till 3 450 kronor. Samtidigt som premien i runda slängar ligger på strax under 4 000 kronor för en Skoda. Det bilmärke med billigast premie bland de 20 populäraste bilmärkena.

Lokalt sett för Hallands län är genomsnittspremien en kostnad på 4 006 kronor, alltså 768 kronor lägre än rikssnittet.

Foto: Insplanet/Pressbild

Foto: Insplanet/Pressbild

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar