Så firar du påsken i Halmstad

Foto: Privat

Fullspäckat program under påskhelgen.

delningar

Påskledigheten är här och nu färgas Halmstad i påskens alla färgsprakande färger. I samband med påskfirandet tar Halmstad city täten och låter folket få fira påsk i stadskärnan.

Under både långfredagen och påskafton bjuds allmänheten in till flera olika evenemang. På långfredagen väntar en vårmarknad som arrangeras på Stora torg. En marknad som kommer att präglas av flera sydsvenska utställare och en rosfestival med ett hav av rosor.

– Det blir en försmak på Smaka på Halmstad, där besökarna kommer få chans till både provsmakningar och köpa med sig produkter till hemmet, säger Rebecka Wik, projektkoordinator på Halmstad city.

För de mindre ges också möjlighet till påskpyssel och tipspromenad, där den senare aktiviteten även passar de äldre. Pyssel och klurigheter fortsätter så även under påskafton, då även en speciell gäst kommer på besök. Då kommer nämligen självaste påskharen till city och minglar med alla barn.

Och Halmstad city meddelar att traditionen lever kvar än. Äggjakten arrangeras även under den här påsken. På påskafton klockan 10 ska anmälan ske på Stora torg. Därefter drar Äggjakten igång klockan 11 på samma plats.

– Vi kommer att lägga ut cirka 60 guldkuvert runt om i city, men inte inne i butikerna. Då är det upp till deltagaren att finna ett kuvert som sedan byts ut mot en gåva från någon av butikerna, säger Rebecka Wik.

Butikerna kommer att hålla öppet under både långfredagen och påskafton.

FAKTA

Här är utställarna som kommer till Påskmarknaden:

Fungigården, Grönalunds Bi & Musteri, Guldkornet UF, Hafi, Hagarnas mejeri, Hallands Bär, Halmstad Brygghus, Honungssmed, Husets must/Englamust, Husse Djurfoder, I am Coffee, Kajs Konfekt, Lions Halmstad, Mostorps Gård, Mr Crêpe, M:s Garn & tyger, Steel Straw UF, Ulvereds Hjorthägn, Varalövs Gårdsbutik, Älg & More Småländsk Streetfood.

Källa: Halmstad City.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar