Laddar

Så bra är HBK:s Akademi

Så många stjärnor fick klubben i SEF:s certifiering.

delningar

Årligen genomförs en certifiering av samarbetsprojektet Tipselit där samtliga föreningar i Tipselit-nätverket bedöms och får poäng för sin satsning på unga fotbollsspelare. Detta är en certifiering som syftar till att kvalitetssäkra hur klubbarna arbetar med spelarutveckling mellan åldrarna 8-19 år.

Nu står det klart att Halmstads BK behåller de fem stjärnor man hade från ifjol, vilket betyder att klubben har det högsta betyg man kan ha.

– Vi är naturligtvis både stolta och glada, säger Robert Nordström i HBK som varit ansvarig för Certifieringsarbetet i klubben, till klubbens hemsida.

HBK samlade ihop 180 poäng mer än förra året, vilket gör att klubben i dagsläget ligger på sjunde plats i landet.

– Det känns givetvis bra att det arbete vi lagt ner för att förädla vår verksamhet ger resultat. Nu gäller det att fortsatt ha en kontinuitet gällande implementering av våra riktlinjer och därigenom utveckling av verksamheten, säger Stefan Mildaeus, som tillsammans med bland annat Johan Bergström jobbat hårt med att utveckla HBK:s Blå Tråd när det gäller ledar och spelarutveckling i åldrarna 5-15 år.

Till nästa år står dock klubben inför en tuff utmaning. Då sker nämligen en ändring som gör att det krävs 2500 poäng, istället för 2000 som idag, för att få fem stjärnor. HBK fick ihop 2325 poäng det här året och måste alltså fortsätta att bli bättre om man vill behålla fem stjärnor.

– Det kommer att bli en utmaning för oss men vi har sakta men säkert successivt förbättrat vår verksamhet och känner att vi har styrelsens och även A-tränarnas stöd så vi är förhoppningsfulla inför att klara även detta, säger Robert Nordström till klubbens hemsida.

Topp tio certifiering i landet:

IF Brommapojkarna, 4264p

Malmö FF, 3955

IF Elfsborg, 2999

IFK Göteborg, 2599

AIK, 2498

Helsingborgs IF, 2414

Halmstads BK, 2325

IFK Norrköping, 2203

BK Häcken, 2181

Djurgårdens IF, 2018

 

Relaterade artiklar