Laddar

Så blir stora VM satsningen i city: ”Ska känna sig stolta”

Det är inte bara i Halmstad Arena det ska vara hög stämning under VM–veckan.

delningar

När Bordtennis VM drar igång lär det bli bra tryck i Halmstad Arena. Men meningen är att VM känslan också ska nå in i centrum.

Nu satsar Destination Halmstad tillsammans med bland andra Halmstad City, Svenska Kyrkan och Fritidsbanken på att skapa just den känslan.

Från den 29 april till och med den 5 maj kommer Stora Torg att förvandlas till en arena under namnet We Love Ping Pong. På Stora Torg kommer man ges chansen att prova på en mängd olika aktiviteter och sporter (Se faktarutan för att se vilka aktiviteter)

– Vi vill skapa VM–stämning på stan och visa upp Halmstad på bästa sätt. VM öppnar upp till att visa Halmstad på ett sätt vi aldrig fått innan, och kanske aldrig får igen, säger Carina Jakobsson från Destination Halmstad, och fortsätter:

– Vi vill att Halmstadborna ska känna sig stolta, samtidigt som vi vill att besökarna ska vilja komma tillbaka. Det kommer att handla en hel del om bordtennis men också väldigt mycket mer.

 

Carina Jakobsson. Foto: Mattias Olsson.

City kommer att smyckas med flaggspel och butikerna och restaurangerna är taggade på att ta emot alla gäster som förväntas komma.

Premiärdagen startar klockan 10 med ett spektakulärt event i S:t Nikolai kyrka,då det är en Pingis och Sambagudstjänst. Klockan 11 kommer Carl–Fredrik Graf att invigningstala. Sambaorkestern och 600 ungdomar kommer sedan att marschera till arenan, och klockan 12 startar aktiviteterna på Stora Torg.

Även Gallerian kommer att användas för olika aktiviteter, och bland annat ska Halmstadborna skapa ett eget konstverk under veckan. Fritidsbanken kommer också att ha en bod på torget, med möjlighet att kunna hyra utrustning. De långväga gästerna kommer bland annat att ha möjligheten att vara med och fira Valborg.

Alla aktiviteter på Stora Torg, med undantag av Bubble ball kommer att vara gratis. Även Svenska kyrkans aktiviteter, där man bland annat kan utmana biskopen Susanne Rappmann på Bordtennis, kommer att vara gratis, men man har möjlighet att skänka pengar till en insamling för barnhemsbarn i världens fattigaste länder.

– Vi är en stor organisation och vill vara delaktiga där det händer, och just den veckan känner vi att vi är kyrkan mitt i världen, säger Mona Davidsson, kommunikatör på Svenska Kyrkan.

 

Här är några av de aktiviteter som kommer att finnas på Stora Torg under VM veckan.

Aikido – Japansk kampsport

Boxning

Fotbollsbiljard

Sandplan för Handboll, Volleyboll, fotboll, badminton och boule

Innebandy Ute

Bordtennis

Bubble Ball

SUP–Balansträning

Sandra Carlborg, världsmästare i Longgolf.

Världsmästarna i Grötkokning Ellinor Pettersson och Per Carlsson.

Feet by Beat

Aerobic Table Tennis

Modevisning av sportkläder

Måla ditt Halmstadavtryck på ett racket och var med och skapa ett konstverk.

Fler aktiviteter kan tillkomma.