Laddar

Så agerar butiken efter rånet

Butikschefen: "Var spiken i kistan"

delningar

Det var under tisdagkvällen som en man rånade Peak Performance i centrala Halmstad. Mannen fick med sig tre jackor och ska ha hotat med att han hade vapen. Efter rånet har Peak Performance agerat.

– Under onsdagen hade vi stängt. Då installerade vi kameror i hela butiken, så den är överbevakad nu. Vi installerade också både rån och väktarknappar i butiken, så att vi lätt får kontakt ifall det skulle hända någonting, säger butikschefen Joanna Sturk till 24Halmstad.

Vad fick rånaren med sig? – Tre jackor till ett värde av ungefär 10 000 kronor. Jag hoppas verkligen att polisen tar den som gjorde det.

Hur upplevde de anställda som jobbade situationen? – Den anställde som jobbade under tisdagen kände sig hotad när det väl hände.

Hade ni några planer på att sätta upp övervakningskameror innan rånet inträffade? – Ja, det var beslutat sedan innan, men det här var spiken i kistan, då agerade vi direkt. Det var lite otur att detta hann hända innan vi hann installera kamerorna.

Efter att ha varit stängd under onsdagen är butiken nu åter öppen.

– Nu är vi igång som vanligt, och nu har vi full uppbackning från väktare, polis och cityverksamheter, säger Joanna Sturk.

 

 

Relaterade artiklar