Laddar

RKUF anordnar "sommarhäng"

Youssef Alkhous och Olivia Myrén - Foto: Jonas Skytt

"Något kul tillsammans helt enkelt".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Röda Korsets Ungdomsförbund, RKUF, tänker i sommar anordna två så kallade "sommarhäng", den 22 juli och 12 augusti.

Tanken med sommarhänget är att samla ungdomar i Halmstad som vill vara med och umgås, men också för att bredda ungdomars kontaktnät och skapa gemenskap.

– Vi vill bredda ungdomars kontaktnät, vissa kanske har stort kontaktnät, vissa lite mindre, och vissa kanske inget alls. Vi vill samla människor och skapa en bra gemenskap i stan. Många sitter ensamma hemma under sommaren och har inget att göra, så vi vill se till att ungdomar får något att göra, berättar Olivia Myrén, ledamot, RKUF.

Youssef Alkhous, ordförande, RKUF, stämmer in:

– Precis, vi vill att de ska ha något kul att göra. Vi tänker också att någon kanske blir lite intresserad av att engagera sig på något sätt eller vill veta lite mer om röda korset, om våra grundprinciper och hur vi jobbar. Hur vi ser samhället ur våra ögon.

Vad kommer ni att göra på sommarhänget?

– Tanken är att vi ska vara utomhus och kanske spela någon sport, fika och bara sitta och snacka med varandra, något kul tillsammans helt enkelt. Blir det dåligt väder kan vi vara på 035 och göra något kul inomhus istället, berättar Youssef.

Ni har ingen fast aktivitet bestämd då?

– Nej precis. Vi är väldigt måna om att när vi har en grupp så kör vi väldigt demokratiskt. Vi tar med lite bollar och andra saker och sen ser vi vad folk vill göra, berättar Olivia och forsätter:

– Vi är väldigt flexibla med vad vi får göra enligt förbundets riktlinjer, så vi kan styra och göra det vi tycker är kul, så för att börja någonstans så började vi med idrott för att vi båda är idrottsintresserade.

Genom sociala medier som Facebook, Instagram och till och med Snapchat försöker man nå ut till ungdomar, men även genom affischer på stan och genom att utgå från sina egna kontaktnät.

Hur gör man om man vill delta i evenemanget?

– Man kan bara dyka upp men det är bättre om man anmäler sig på Facebook eller bara skickar ett meddelande om man hellre vill det. Det blir lite enklare för oss, så vi vet hur mycket fika vi ska köpa och vilka saker vi behöver ta med oss, säger Youssef.

Är du intresserad av evenemanget så hittar du det här. Om evenemanget går bra och det finns fortsatt intresse kommer RKUF fortsätta med det även i höst och då kommer det förmodligen inte bara bli en gång i månaden.

Relaterade artiklar