Laddar

Riksdagen inspirerad av VM i Halmstad – håller egen turnering

Legendaren om turneringen: "få se om det finns några dolda bolltalanger "

delningar

Med anledning av lag–VM i bordtennis, som spelas i Halmstad, med start 29 april, så kommer Riksdagen att slå ett slag för bordtennisen och arrangera en egen turnering under namnet Partikampen.

Samtliga åtta riksdagspartier ska delta med två spelare och en coach i en utslagsturnering. Bordtennisturneringen i Nubiska rummet i riksdagshuset, avgörs, den 17 april klockan 18.00.

Bland deltagarna som är klara för turneringen finns Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman (S), Miljöpartiets finansmarknad- och konsumentminister Per Bolund och Moderaternas miljöpolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard.

– Det ska bli väldigt roligt att arrangera en bordtennisturnering mellan partierna och vi hoppas presentera fler namn under kommande vecka. Idrottsklubbens syfte är att öka idrottandet för ledamöter och tjänstemän i Riksdagen och Partikampen blir en annorlunda kraftmätning inför den stundande valrörelsen, säger Jessika Roswall (M), ordförande i Riksdagens Idrottsklubb i ett pressmeddelande.

Riksdagsledamoten Lars Püss, från Halmstad, kommer att närvara när Partikampen avgörs.

– Det här är ju en fantastisk chans för både Sverige och Halmstad att få arrangera ett VM av den här digniteten. Extra kul är det ju att engagemanget är stort för pingisen genom att alla våra riksdagspartier ställer upp i Partikampen, säger Lars Püss i pressmeddelandet.

Det är dock inte bara Riksdagsledamöter som kommer att vara på plats när turneringen avgörs, utan också representanter för bordtennisen som Matilda Ekholm, som är uttagen att representera Sverige i VM, och legendaren och VM–ambassadören Jörgen Persson.

 

Jörgen Persson. Foto: Mattias Olsson.

– Det ska bli spännande att få ta bordtennisen in i riksdagshuset och att få se om det finns några dolda bolltalanger bland politikerna. Bordtennis-VM är ett otroligt bra skyltfönster för Sverige, inte minst i Asien. Det är en jättechans för alla involverade att knyta nya internationella kontakter, säger Jörgen Persson.