Laddar

Restaurangveckan är tillbaka med fler restauranger än någonsin: ”Räknar definitivt med ett uppsving”

Här kan du se restaurangerna som medverkar.

delningar

Den 14–19 maj, alltså nästa vecka, går Halmstads restaurangvecka av stapeln i city för andra gången. Under fem dagar kommer 14 restauranger (två mer än förra året)att ta fram en specialmeny som man serverar sina gäster under dessa dagar.

– Vi har kommit överens om ett pris på 299 kronor och utifrån det så har restaurangerna fått bygga sin egen meny, säger Rebecka Wik från Halmstad City.

Bland de restauranger som medverkar finns The Bulls.

Hur har ni kommit fram till vad ni ska servera på restaurangveckan? – Det är ett digert arbete mellan köksmästaren och oss i driften. Det är så vi har jobbat fram det, berättar Roger Krook som är vd på Bulls.

Från Bulls sida så ser man definitivt fram emot den kommande restaurangveckan, där de själva valt att satsa på halstrad torskrygg (svamprisotto finns som alternativ) som serveras med skaldjurshollandaise och dillslungad potatis för att till dessert ha vit chokladpannacotta som serveras med rabarber och jordgubbssallad.

– Det jag tycker är det positiva med restaurangveckan är att folk får chansen att komma ut och testa lite andra saker istället för att bara äta på sin vanliga restaurang. Nu får man chansen att testa andra ställen som man normalt sett inte brukar gå till. Det tror jag är den största vinningen med detta, säger Krook och fortsätter:

– Samt att vi visar utåt att vi gör någonting tillsammans med city, så att innerstan kan leva lite extra den här veckan. Jag tror att det är viktigt att man gör någonting tillsammans.

Under den här veckan får man då lite bättre mat för det priset än vad man normalt skulle få? – Det är ett väldigt bra pris för det man får. Det är ett erbjudande och en chans för krögarna att verkligen visa upp sig, och att man ska kunna testa olika saker och kunna smaka på något riktigt gott, säger Rebecka Wik.

Rebecka, vad kan man förvänta sig av veckan? – Många goda menyer. Det är en väldig variation i år. Det var väldigt lyckat förra året, men jag tror variationen är större i år. Och då hade vi både nöjda krögare och besökare redan i fjol.

Vilka förväntningar har ni från Bulls på den här veckan? – Vi hoppas på många gäster och många som bokar. Vi räknar definitivt med att det blir ett uppsving den här veckan. Sedan är det bara att hoppas att många kommer ut och vill prova vår meny helt enkelt.

– Vi var nöjda med förra året, det kom nya gäster som man inte sett innan. Det är kul att folk kommer ut och testar. Och ett bra tillfälle för oss krögare att visa upp vad vi kan. Och besökarna får ett bra utbud till ett bra pris.

Hur känns det nu veckan innan? – Det känns bra. Vi är förberedda. Vi ska ut och fiska nu eftersom vi ska ha torsk. Så det är bara att sätta fart. säger Roger Krook med ett stort leende.

Vilka restauranger som medverkar och deras menyer kan du se här.